woensdag, juli 30, 2008

Onderbreking van vakantie

Donderdag was mijn laatste werkdag. Voor 't vrouwke op vrijdag. En zaterdag zijn we dan vertrokken. Naar de mooiste plek op aarde voor wie zand en schelpjes lust. Voor mij tot woensdag. Want alweer eens een horeca-zaak in hoge nood gaan helpen voor een begrafenis dineetje te verzorgen.

Het marathon schema is ondertussen goed gevorderd.
Dag 4
Schema voorzag rust, en zo geschiede.
Dag 5
Schema voorzag 3km in en uit-lopen met daartussen 6 intervals van 1000m in 3m40s en 400m recup.
Zoals reeds vermeld is dit een schema om de 3h te halen. Iets wat ik (nog) niet kan. De intervals zijn dan ook noodgedwongen een stuk trager. Op het einde 330m meer gelopen. Een mens moet immers weer thuis geraken hè. Voor de grafiekskes, cfr vorige post.
Dag 6
6km herstelloop.
Zoals op de afbeelding van het parcours te zien is, reeds op vakantiebestemming. Omdat we opnieuw op vakantiebestemming wilden geraken werd het 6km540m.
Dag 7
Schema voorzag een 18km lange LSD (long slow distance).
Op de laatste 20m na die ik dan maar stapte, was mijn parcours op vakantiebestemming perfect uitgemeten. Maar ben je ook op zoek naar een 18km lang parcours in de omgeving Blankenberge/Zeebrugge? Dan raad ik u de omgeving Zeebrugge ten stelligste af. Saai, en als de zeesluis dan nog open gaat voor een van de zeereuzen die komen leveren ...

Dag 8
Schema voorzag 4km in- en uitlopen en daartussen 4km intensieve duurloop, 2km herstel en nog eens 4km intensieve duurloop.
Door een programmeerfoutje voorzag ik slechts 3km in en uitlopen. En om terug op het appartement te geraken moest ik er 300m bij doen. Dus uiteindelijk 16,3km gelopen. Eerste intensieve duurloop was >12km/h, de 2° was ik natuurlijk al wat meer vermoeid, nog eens tegen wind, dus snelheid en hartslag lag ietsje lager.

Dag 9
Voorzien een herstelloop van 5km.
Het werd er eentje van 6,1km.
Dag 10
Voorziet een 16km LSD.
We gaan er dan eens gaan invliegen op de JCA-groepsloop. En we verwachten 2 jarigen. Dus dat wordt weer vieren.

vrijdag, juli 25, 2008

Mijn eerste keer

Voor de eerste keer, doet men dikwijls eens iets extra's hè. Speciaal vroeger opgestaan. En direct mijn nieuwe maatje opgezocht. Het bonken van het hartje was goed voelbaar. In het begin wat opwarmen, dus deden we het rustig aan. Vervolgens vlogen we er goed in en hing de hartslag de hoogte in. Dit kon natuurlijk niet blijven duren en een rustpauze was nodig om de hartslag terug te laten zakken. Dit konden we wel 6 keer herhalen. Vervolgens hebben we samen op 't gemak nog een beetje nagenoten. En 't was genoeg geweest voor de eerste keer.

Thuis gekomen moesten al deze gegevens natuurlijk zo snel mogelijk opgeladen worden. De Garmin ANT agent zag dat er een training was bijgekomen en laade alles op. Zowel in Garmin connect als in Garmin Training center zag ik echter niets. In het trainingcenter is er een button met "receive from device" en zo kreeg ik een eerste overzicht:

Tijdens het 3° en 5° interval liep ik op een straatje door het bos te Kruiskerke en het hooghoed (M-Aalter). Daar zijn er abnormale schommelingen in de snelheid. Idem als ik de grafiek van de hoogte opvraag. Maar ondertussen had ik nog steeds geen gegevens in Garmin connect. Als ik daar upload kies, kreeg ik steeds een error. Gezien dat het ook manueel kon. In Training center een export gedaan, en in Garmin connect opgeladen. En ook dat lukte uiteindelijk. Daar zie je het parcours ietsje mooier, maar voorlopig nog niet zoals ik het soms al elders zag. Maar we zullen dat nog wel leren zeker. Voorlopig zijn we tevreden met onderstaand zicht:

Hij is er

Een vlotte afhandeling via SportXL. Echt een webshop die aan te raden is. En ... hij is er. Gelukkig ging de verzending via TNT sneller dan hun website waar je het pakket zo gezegd kon volgen. Volgens de website is het nog steeds onder weg tussen Nederland en België. Volgens mijn vrouwke is het hier deze morgen reeds rond 8h afgeleverd.

Gelukkig was het vandaag juist rustdag. Batterijen opgeladen. Persoonlijke settings ingebracht. Communicatie software ge-installeerd. Geregistreerd bij My.Garmin en Garmin connect (het vroegere Motion Base). En Training center gedownload. Daar al enkele "workouts" aangemaakt. En deze dan met nog een andere communicatie software terug in de FR405 opgeladen. We zijn klaar om er morgen eens in te vliegen zie.

woensdag, juli 23, 2008

Woensdag-avondloop JC Aalter

Vakantiestemming zat er duidelijk in. Met 6 hebben we dan de 10,7km afgewerkt. Een laatkomer deed de kleine toer. En om te drinken waren we zelfs met 8. Net boven het uur en we waren terug. GHS 141 en MHS 149 en toch nog 10,67km/h. Ook al ging het precies niet zo goed, de statistieken zien er goed uit.
En ... nog meer goed nieuws. Mijn Garmin 405 werd vandaag met TNT verstuurd. Nog ff wachten. En we zijn gelijk een kindje met een nieuw speeltje.

Marathon-schema dag 1-2-3

De foto is van de start in Grembergen. Nogal onverwachts, en dus moest de hartslag nog gevonden en de chrono nog gestart worden.

Dit (21/7 te Grembergen) was op dag 1 van een 12 weken durend schema van Paul VDB. Eigenlijk ben ik vooral fan van de asics-site. Daar kan je op basis van uw huidige situatie (gewicht, leeftijd, prestatie, trainingsdagen, ...) en het gewenste doel een realistisch schema laten genereren. Volledig op maat dus. Wat je elders meestal vindt is een standaardschema voor een halve of ganse marathon. Zo ook 2 schema's voor de marathon van Paul VDB, één voor 4h en één voor 3h. Dat van 4h is wat te licht voor mij. Logisch want mijn doeltijd is scherper ook. Dat van 3h is dan weer veel te zwaar. Daarom niet qua kilometers, maar de vooropgestelde interval-snelheden zijn voor mij niet haalbaar. Ook logisch gezien mijn doeltijd een stuk trager is. Omdat Paul oa trainer is van één mijn favoriete veldrijders (zijnde Sven Nys), en ik zijn blog toch ook wel de moeite vind, ... Allé we gaan toch het te zware schema proberen volgen. Maar we gaan het natuurlijk wat aanpassen, hopelijk blijft het effect bewaard.

Dag1
Schema voorzag 3km inlopen, 3 keer 3000m in 4m10s/km + 1km herstel joggen en 3km uitlopen = 17km.
Ik deed een 12km wedstrijd en een 10km wedstrijd. Telkens op 't gemak gestart en met een versnelling/interval er in, om de laatste wedstrijd op 't gemak te finishen. De te veel kilometers haal ik er woensdag dan wel weer af.
Dag2
Schema voorzag herstelloop van 5km
Ik deed een herstelloop van 6km. Zeer lage hartslag: GHS 125 MHS 137.
Dag3
Schema voorziet 16km extensieve duurloop (Z1).
Gezien de kilometers die we deze week al hebben, zal de JCA groepstraining van 10,7km ideaal zijn.

maandag, juli 21, 2008

Nationale feestdag

Geen militaire optocht of Tedeum. Maar eens 2 wedstrijden op één dag. Omdat de JC Denderland altijd een vertegenwoordiging naar onze halve marathon stuurd gingen wij eens hun organisatie bezoeken. 3 rondjes van 3,8km en een 400m aanloopstrook. In totaal 11,8km. Over een voetbalveld, de dijk langs de Schelde op. Vandaar had je een mooi zicht over het omringgende platte land en het verdeelde deelnemersveld. Vervolgens een blokje in dat vlakke land, nog een blokje in het centrum en de volgend rondjes konden aangevat.

De prijsuitrijking liet op zich wachten. Nummer aan een andere JCA'er gegeven en naar Kleit waar ze voor het eerst een jogging ipv wielerwedstrijd organiseerden. Natuurlijk was Feestneus Nico weer ter plaatse, want wedstrijd was in aanpalende deelgemeente van Maldegem. Loopje was door centrum, waar hier en daar toch wat supporters stonden, die vooral de plaatselijke helden die blijkbaar uitvoerig deelnamen aanmoedigden. Ik maakte er weer eens een interval training van. Eerst 2 rondjes en een beetje een rustige duurloop met 2 plaatselijke dames. Dan kwam een andere JCA'er voorbij, Kurtje Taghon. Ik heb aangepikt, overgenomen, en geprobeert hem bij zijn voorgangers te brengen (duidelijke piek in snelheidsverloop). We haalden 3 dames in, die ook nog een extra ronde moeten afleggen, en van daar liet ik Kurt weer gaan. In dit aangename gezelschap legde ik de laatste ronde af. Uiteindelijk 52m36s voor 9,94km.

En zo zit een drukke wedstrijddag er alweer op. Gaan we nog een weekje werken, en hopelijk is het weer dan goed genoeg om een weekje naar Blankenberge te gaan.

Trio wedstrijdoordelen

Vrijdag een drukke (qua wedstrijden) loopweek afgesloten. En vandaag maandag een nog drukkere (qua kilometers) loopweek gestart. Vrijdag in St-Margriete (SM) en vandaag eerst in Grembergen (G), daarna in Kleit (K). De wedstrijdoordelen:
Prijs: Telkens 5€, maar gezien de langere afstand te St-Margriete scoort deze hier dus net iets beter. Dus SM=4, G=3 en K=3.
Sfeer: Telkens niet zo veel volk. Enkel de kermis bracht in Kleit ietsje meer supporters op de been. SM=1, G=1 en K=2.
Parcours: Sint-Margriete heeft een redelijk mooie en grote toer in het krekengebied. Echter zonder iets bijzonders te bieden. Grembergen had ook een vrij mooi parcours. En vanop de dijk langs de Schelde had je een mooi zicht op het vlakke landschap en de verspreiding van het deelnemersveld. Maar opnieuw zonder iets bijzonders te bieden. Kleit had een leuk maar (te) eenvoudig centrum parcourtje. SM=3, G=3 en K=2.
Bevoorrading: In Sint-Margriete werd gezien de grote toer een extra bevoorrading met bekertjes water voorzien. Hierdoor ongeveer om de 2,8km water. In Grembergen was er elke ronde water dus om de 3,8km en bij aankomst een AA-drink. Te kleit was er elke ronde (2,5km) een bekertje water. De bevoorrading bij aankomst was echter reeds weg bij aankomst van de laatste deelnemers. Een puntje waar deze nieuwe organisatie moet uit leren. SM=4, G=4 en K=3.
Douche: Telkens goed warme douches, maar te Grembergen was het zeer druk bij de douches. SM=4, G=3 en K=4.
Prijs/tombola: Te St-Margriete kreeg je een pak pannekoeken, een pakje gekookte hesp, en 4 yoghurtjes. Bovendien was er een ruime tombola waarvan de uitslag direct uithangde. In Grembergen was het zeer lang wachten op de naturaprijs en tombola (ik was al vertrokken naar Kleit en vernam via SMS dat ik een set glazen kreeg). Te Kleit deden ze enorm hun best om het te laten vooruitgaan, maar de aanpak was niet direct de beste. Maar ze kunnen nog leren hè. Naturaprijs was een salamiworst en een consumptiebon (Twv Leffe). En met de tombola had iedereen prijs. Immers als je niet getrokken werd kreeg je nog een salami. SM=5, G=1 en K=3.
En de totaalscores? SM=74%, G=52%, K=58% wat plaatsen 3, 28, en 37 oplevert. Ondertussen op 48 wedstrijden.

(Opm.: Klik op de tabel voor een grotere versie)

zaterdag, juli 19, 2008

Hartslagmeter met/zonder GPS

Over gehoord, nagedacht, gesurft, winkel bezocht, beste prijs gezocht, via mail nog betere prijs bekomen, besteld, betaald, en nu wachten. Momenteel ben ik nog een Polar RS200 met footpod gebruiker. Maar sta te popelen voor mijn nieuwe speeltje. De Garmin Forerunner 405. Zij die ervaring hebben, tips en tricks, leuke site's en links, laat maar weten.
Hij ziet er toch mooi uit hè:


En vandaag, zoals aangekondigd, niet gelopen maar gefietst. Een Bloso mountainbike route vanaf Anazegem. oa Tiegemberg. Continue bergop en bergaf maar op 't gemak met de collega's van 't werk. Was echt leuk, en slechts enkele druppels regen gehad!

Weblogfotograaf

Door een hernia is Stofke ge-evolueerd van weblogloper tot weblogfotograaf. Na Watervliet, was hij ook gisteren weer present in St-Margriete. Denk dat er ook eentje bijzit meet een andere oorsprong. Ze werden mij toegestuurd door myspace weblogloper Feestneus Nico.

Het peleton van links naar rechts Bart Kerwijn, John Dhondt (koploper), Jeannot Meire, Thomas De Lannoy, Feestneus Nico, Geert V Hooreweghe, deju juist de vrouw in ons gezelschap ken ik niet, cremke en Wim De Lannoy.

Fel uitgedund peleton, waarin je nu ook in het midden Christian Herteleer herkent.

Cameradostocht

Het was de 4° keer deze week dat de loopschoenen aan gingen. En reeds de 3° wedstrijd. De rest van de week (2 dagen) gaan we nog fietsen met het werk en naar de verjaardag van schoonmoeder. De loopweek zit er dus wel op. Ondanks dat het tot nu toe druk leek, is dit een relatieve rust week. Wat je aan de weektotalen eigenlijk wel kunt zien. Deze week beperkt op 47Km.

De Cameradostoch is gekend voor zijn mooie maar grote toer door het krekengebied, waarbij je de kerk (start- en finish-plaats) constant ziet staan. We (samen met "feestneus Nico") starten helemaal achteraan. We begonnen aan onze inhaaltocht. Maar de slachtoffers deden maar 1 of 2 ronden. Tot we Adelin van de Runners Evergem tegen kwamen. Oef we waren niet meer de laatste. Op dat ogenblik kwamen we bij een groepje met hoofdzakelijk JCA'ers. In dit gezelschap werden de overige kilometers rustig afgehaspeld. Alhoewel rustig? Het tempoverloop vertoont toch 3 verdacht snellere intervals (per 880m).

Uiteindelijk werd ik 59° op 63 in 1h31m42s of 11,032km/h. Een vrij rustige loop om de rustige week af te sluiten. Volgende week: veel langzame kilometers.

vrijdag, juli 18, 2008

Wedstrijdoordeel tot de derde

Drukke loopweek, hierdoor wordt het zelfs moeilijk de wedstrijdoordeelen bij te houden. Plichtsgetrouw vulde ik wel steeds mijn excelleke in dat de punten berekende. Hierbij de beoordeling van de laatste 3 wedstrijden La Panoramique (LP), Groede (G), en Zeebrugge (Z).
Prijs: In Frankrijk moesten we 8,5€ betalen de dag zelf. Vooraf was het slechts 6,5€ geweest (maar dan moest je wel een handgetekend inschrijfformulier met doktersattest hun toesturen. Ingewikkeld dus). In Nederland was het goedkoop met slechts 3€, Zeebrugge deed het nog goedkoper voor slechts 2€. Dus LP=2, G=4 en Z=4.
Sfeer: Er was in Frankrijk iet of wat volk. En er was extra sfeer door een life groepje bij start en aankomst, luide boxen bij de eerste bevoorrading, de fanfare bij bevoorrading 2 en 3, en er stond nog een Sax-speler op een km van de aankomst. In Nederland was er nog 5 man en een paardekop, in Zeebrugge zelfs nog minder. LP=3, G=1, Z=0
Parcours: Het parcours van La Panoramique kan op mijn enthousiasme rekenen. Wel soms minder goede wegen. Zeer vergelijkbaar met Kluisbergen. In Nederland liepen we in een vierkantje, met een strook grint. En Zeebrugge was het strand, wat eens iets anders was. LP=4, G=2, Z=3
Bevoorrading: In Rankrijk leven ze niet alleen als God in Frankrijk, ze lopen ook zo. Onder weg waren er op iedere bevoorrading gedroogde abrikozen, rozijnen, stukjes appelsien en bekertjes water. Na de aankomst was dit nog aangevuld met chocolade, peperkoek en 3 soorten grenadine-water. In Nederland moesten we het tijdens en na de wedstrijd met een bekertje water per ronde van 3,3km doen, en in Zeebrugge een bekertje na 5km en een flesje water na de volledige afstand. LP=5, G=4, Z=3
Douche: In Frankrijk was er geen verfrissingsmogelijkheid voorzien. Zowel in Groede als Zeebrugge was er slechts een korte wachttijd voor een warme douche. LP=0, G=4, Z=4
Prijs/tombola: Op de Catsberg ontvingen we onmiddellijk een zak met een 33cl flesje lokaal bier en een Weleda-kastanjebad. Vervolgens was het even aanschuiven aan de tafel met de T-shirts. Maar dit ging ook vlug en het was een van het dry-fit type en nog vrij mooi ook (wit met oranje mouwen). In Groede kregen we één consumptiebonnetje, en in Zeebrugge een stylo. Maar in beide gevallen ging het wel vlug. LP=4, G=2, Z=2.
En de totaalscores? LP=62%, G=58%, Z=56% wat plaatsen 18, 27, en 29 oplevert.

(Opm.: Klik op de tabel voor een grotere versie)

donderdag, juli 17, 2008

Strandloop Zeebrugge

Tussen het lopen in, nog vlug even tijd om berichtje online te zetten. Eric betaalde mijn inschrijving, naar het schijnt slechts 2€. Start direct op het strand. 2,5km richting Blankenberge lopen, pal tegen de wind in. Rond 3 hekkens in een driehoek draaien, en terug met de wind mee. Aan de aankomst een vrij grote lus maken. En nog eens pal tegen de wind in beuken. Ondertussen was het ook lichtjes aan het regenen. Te Blankenberge mochten we gelukkig ons nog eens keren en was het terug wind mee. Op de kop 51m voor op de kop 10km.

woensdag, juli 16, 2008

Groede

Drukke loopweek met wedstrijden te Groede op dinsdag, Koksijde op woensdag, Zeebrugge op donderdag, St-Margriete op vrijdag, Zaterdag te Grimbergen en zondag zal er ook wel wat te doen zijn. En maandag nationale feestdag is het nog meer van dat met Dendermonde en Kleit.
Te Groede was er dan ook maar één JCA'er te bespeuren. Parcours was niet spectaculair, 4x 1° links en je was 3,3km ver en rond. Eén stuk was grindweg, de andere 3 verhard. De zon op de graanvelden maakte het parcours wel wat mooier.
Bij gebrek aan teamgenoten kozen we maar voor een kwartet Krekenlopers (Firmin van de Woestijne, Ronny Goethals, Luc de Coninck en Johan de Wispelaere) om me uit de wind te zetten. Johan loste op het einde van de 2° ronde. De rest liep samen de 9,9 km in 51m15s of 46° op 56 mannen (ook een afzonderlijke uitslag met 4 vrouwen). Na de douche lagen de uitslagen reeds klaar, en voor ons nummer kregen we een drankbonnetje. Op naar een volgende loop.

maandag, juli 14, 2008

Grafiekske volgens Gert Luyckx

Ere wie ere toekomt. Onderstaande grafiek keek ik af van Gert Luyckx.

De handleiding? Je neemt de uitslag van huidig jaar en vorig jaar in Excel. Om zo veel mogelijk problemen met namen te vermijden plak je voornaam achter familienaam en neem je alle spaties weg. Vervolgens zoek je de deelnemers huidig jaar op in de uitslag van vorig jaar en copiëer je hun tijd van vorig jaar. Je filtert zodat enkel deze overblijven met een gevonden tijd, dus met deelname in beide jaren. En zet dit uit in de grafiek. Via een formule laat je voor iedereen het kwadrant berekenen 1, 2, 3 of 4 en voor uzelf 0.

Zo bekom ik 216 deelnemers van de Guldensporen 10 mijl die er vorig jaar ook bij waren (5 meer dan Gertje, haha ietsje beter gefiltert). 3 waren vorig jaar achter en nu voor mij (slechts 1,4%). 88 waren en bleven achter mij (40,7%). 76 waren en bleven voor mij (35,2%). 48 waren voor mij, en nu achter mij (22,2%). Of van zij die vorig jaar voor mij waren, haalde ik er 39% van in. Wijs hè zo'n grafiekskes. En 't resultaat is nog zo slecht niet ook.

zondag, juli 13, 2008

La Panoramique

Op zondag 13/7 stond de 8° editie van "La Panoramique" op de agenda. Een vrij grote jogging op de Catsberg, grondgebied Berthen. Juist naast Godewaersvelde. Ligt dus in Frans Vlaanderen. Vrij grote jogging, want 589 ingeschreven lopers. Voor 6,5€ vooraf, of 8,5 de dag zelf kon je er bij zijn.
En dat het op de Catsberg was wisten we meteen. 1 kilometer steil dalen. Vanaf kilometer 2 tem 4 nog steeds dalen maar af en toe al eens een knikje terug naar boven er tussen. Zeg maar "voorproefjes". Van kilometer 4 tot 5 al een serieuze beklimming die goed merkbaar is aan het tempoverloop. Van 6 tem 9 bleef het afwisselend bergop en bergaf. Van 9 tot 10 begon het lichtjes bergop te gaan. Vanaf kilometer 10 kwam het serieuze werk. Ondanks dat het lastiger werd kon ik het tempo toch vrij goed stand houden. En na kilometer 14 stonden we plots voor een muurke. Nu konden we niet anders dan het tempo laten zakken. Dit alles vrij mooi ge-illustreerd in het tempoverloop:

Verder was het een lovenswaardige organisatie. Langs het parcours 4 bevoorradingen met rozijnen, gedroogde abrikozen, stukjes appelsien, water en sponsen. Ook bij de aankomst, nog aangevuld met chocolade en grenadine-water. En als beloning een dry-fit T-shirt, een fles Gavroche-bier 33cl en een klein flesje Welleda Kastanje-bad. Wel geen douches, maar eenmaal verfrist werden nog yoghurtjes en pudingkjes uitgedeeld. De uitslag ging reeds uit 238° (geloof ik) in 1h12m57s wat 12,15km/h gemiddeld geeft. Wel met een GHS van 168.

Zondagse schotel met Valeir

De Valeirs uit Gavere werden gebruikt voor een kalfsblanquette.
Boereboter
1kg Kalfsblanquette
2 Valeirs
5 grote wortels
3 stelen witte selder
1 grote ui
2 à 3 Laurierblaadjes
400 ml room
lepel suiker
Witte Maïzena
1 eigeel
250 gr champignongs
1/2 bosje peterselie
Boter gesmolten, niet laten bruinen. Klein gesneden kalfsblanquette laten dicht schroeien, niet laten bruinen. Flesje Valeir en de zelfde hoeveelheid water toegevoegd. De in schijven gesneden wortels, selder en fijn gesnipperde ui eveneens toevoegen. Beetje peper, zout en laurier er bij. Een half uurtje laten verder stoven.
Na dat half uur de 2° Valeir toevoegen, een soeplepel suiker en beetje water. De room toevoegen en laten doorkoken. Saus dikken met maïzena. Als saus dik genoeg is, van het vuur halen. Eigeel in afzonderlijk kommetje loskloppen en lepeltje saus toevoegen. Daarna eigeel, sausmengsel terug bij de saus doen en roeren. In stukken gesneden champignongs in boereboter bakken en eveneens toevoegen. De fijngesnipperde peterselie toevoegen. En klaar is het kalfsblanquette. Door het gebruik van de Valeir is het blanquette wel niet meer zo mooi wit, maar het heeft wel een lekker extra smaakje.

zaterdag, juli 12, 2008

Ongeloof

Als we even één dagje vooruit kijken, dan zien we de week-kilometers weer stijgen (boven de 60). Volgende week iets rustiger.

De meeste van die kilometers verliepen rustig. Dinsdag Watervliet met GHS 148. Woensdag JCA duurloop GHS 140. En donderdag middag 14,43km in de Blaarmeersen. En daarbij 1h12m47s in Z1 gebleven en gem snelheid toch nog 9,88km/h. Ook vrijdag verliepen ze aanvankelijk rustig. Een busje met wel 9 JCA'ers maakte er een rustige duurloop van. Tot we besloten de achtervolging in te zetten op een van de ontsnapten. En als ik vandaag adhv mijn Polar het snelheidsverloop per kilometer uitzette, verschoot ik zelf van de snelheid. Meer dan 2km aan meer dan 14km/h. Voor mij ongelooflijk.

Zat wel redelijk kapot nadien, maar recupereerde goed. Vandaag vriend geholpen bij een feestje serveren. Morgen om 7h45 reeds de baan op om te gaan lopen op de Catsberg in Godewaersvelde. Eens zien wat dat gaat brengen.

Avondjogging Zevergem

Als er een meest populaire jogging moet gekozen worden tussen de kleine organisaties, dan is dit een van de grootste kanshebbers. De sympathieke en overal aanwezige Antoin Mathys slaagde er in om met zijn 25° en dus jubeleum-eitie meer dan 500 deelnemers aan de start te krijgen. Dit voor hetzij 5 hetzij 10km.
Van Bloggers herkenden we de zelfde deelnemers als te Watervliet. 't Is te zeggen Herman en feestneus Nico. En onze club JCA was met een 20-tal vrij goed vertegenwoordigd. En JCA vormde traditiegetrouw een rustig busje. We liepen dus zeer rustig. Maar onze Carlos kon het niet over zijn hart krijgen dat hij achter Marleen zou finishen en zette aleen de achtervolging in. Feestneus Nico kon de bus in zijn rug niet verdragen en zette ook een versnelling in. Tot Filip voorstelde om Carlos eens terug te pakken. Ik versnelde, maar enkel Danny volgde. Een lastige laatste 2 km om het ondertussen vrij groot geworden gat terug te dichten. Maar zowel Nico als Carlos moesten er aan geloven. Missie geslaagd.
Wedstrijd werd gelopen op nieuwe Brooks Adiction 8. Hun eerste 10km zit er op. Tevreden, ik blijf een Brooks fan.

En nu hopen dat de beentjes goed recupereren. Want zondag ochtend zoeken we de Franse wegen en bergjes op. We gaan eens gaan lopen op de Catsberg.

Wedstrijdoordeel 41 en 42

In het midden van de week (Di) stond Watervliet op het programma, en vrijdag DE jogging te Zevergem. De oordelen

Polderloop Watervliet
Prijs 3/5: Inschrijvingsprijs 5€ voor 12,66km. Normale prijs
Sfeer 1/5: Geen tot weinig volk en geen aanmoediging.
Parcours 2/5: Wel landelijk, maar in een vierkantje lopen is ietsje minder.
Bevoorrading 4/5: Mogelijkheid tot bekertje water na elke ronde van 4,22km.
Douche 5/5: Warme individueel regelbare douches zonder wachtrij.
Prijs/tombola 2/5: Flesje witte wijn en flesje yoghurtdrank.

Avondjogging Zevergem
Prijs 4/5: Slechts 3€, goedkoop dus.
Sfeer 2/5: Door de grote opkomst iets meer volk, maar niet echt sfeer. Hoewel de aanwezigheid van een Miss-kandidate wel altijd iets te bieden heeft.
Parcours 3/5: Gewoon parcours. Afwisselend rustig en bebouwde kom en selectief door brug over de E17.
Bevoorrading 3/5: Na 5km en bij aankomst bekertje water. Bij doorkomst ook sponsen voorzien.
Douche 5/5: Voldoende warme douches.
Prijs/tombola 3/5: Ondanks dat het maar 3€ was konden we toch een leuke prijs kiezen. Ik koos voor 1,5l fles Sangria.

Watervliet komt met 60% op een 21° plaats en de jubileum editie (25°) van Zevergem met 68% op plaats 7.

woensdag, juli 09, 2008

Polderloop

Dinsdagavond stond de 2° manche van het criterium van de krekenlopers gepland. Terwijl er nog veel met zondag in de benen en het hoofd zaten, trokken we naar Watervliet. Met een redelijk goede JCA vertegenwoordiging kozen we voor de langste afstand en op reserve afhaspelen. Naast JCA'ers waren er ook webloglopers Stofke en Herman en geen blog maar MySpace Nico.
Vertrok helemaal achteraan, de meeste JCA'ers waren sneller weg. Even rond mij kijken om het wagentje aan te pikken. Ik kwam bij "feestneus Nico" terecht. En we hebben dan maar gans de tijd samen het pad gekozen. Rustig tempo en over vele koetjes en kalfjes gesproken. Van jogings over carnaval tem de kilo's die er nog af moeten ('t moeten niet altijd de dames zijn die lijnen hè). Bij de pasage's aan de finish stond Stofke. Nog steeds last van de hernia, dus fotograaf ipv jogger. Dankzij fotograaf Stofke zie je hoe we aan het afzien zijn na 2 ronden of 8,44km.

Bij de finish trokken we reeds met 4 tegelijk over de finish, op de uitslag betekend dit telkens 3s verschil.

Het parcours was vrij eenvoudig. Je neemt 4 keer 1° rechts en dat 3 keer. Wel hoofdzakelijk door de velden maar niet echt een supper parcours. 2 eindjes tegen de wind in, 2 eindjes met de wind mee. Uiteindelijk de 12,66km rustig afgewerkt in net geen 1h05m of 11,7km/h en HS mooi laag gehouden GemHS 148. Goede training, woensdag en donderdag nog wat kilometers doen en vrijdag gaan we bij de Keizer der joggings langs Antoine Matthijs te Zevergem. En zondag de grens over, nu eens richting Frankrijk. We gaan lopen op de Catsberg.

maandag, juli 07, 2008

Wedstrijdoordeel Melsen & Brugge

Door het drukke programma staan we er nog 2 achter.

Abdijbierenloop te Melsen:
Prijs 3/5: Inschrijvingsprijs 5€ voor 12km. Normale prijs
Sfeer 2/5: Behalve wat plaatselijke familieleden geen volk en aanmoedigingen.
Parcours 3/5: Gewoon middelmatig parcours.
Bevoorrading 4/5: Mogelijkheid tot bekertje water na elke ronde van 1,5km.
Douche 3/5: 2 warme douches, zorgde voor wat aanschuiven in een piepklein kleedkamertje.
Prijs/tombola 3/5: 8 Ename's is een vrij mooie prijs voor 5€ en wat zweet.

Eindscore 14° plaats met 62%

Guldensporen 10 mijl
Prijs 3/5: 10€ voor een 10 mijl is nog juist te doen. Zelf was ik bij de eerste 100 inschrijvingen en kreeg een aankoopbon van 10€ wat de deelname in feite gratis maakte.
Sfeer 4/5: Aan start en aankomst veel volk. Onder de weg 3x percussie muziek en ook in Moerbrugge en Oostkamp vrij veel volk en aanmoedigingen.
Parcours 4/5: Mooi parcours en Brugse markt met Belfort, Burg met stadhuis , Onze Lieve Vrouwkerk, Vismarkt enz zorgen zeker voor iets extra's. Maar een oude centrumstad zorgt ook voor verschillende verhoogde voetpaden, een paaltje in de weg, enz enz.
Bevoorrading 5/5: Typisch aan de grote wedstrijden, zwaar gesponserde bevoorrading die dan ook prima is. Om de 4km een flesje sportwater met sportdop.
Douche 3/5: Met JCA zelf regelden we onze eigen douches via een hotel vlak bij start en aankomst en verliep dit prima. De organisatie zorgde wel voor douches maar die moesten via een pendelbus. En deze (pendelbus) is volgens sommige bloggers wat klein uitgevallen om de massa naar het Bloso centrum te brengen.
Prijs/tombola 1/5: Nog enkele flessen sportdrank, alpro drankje en een anozel medailleke was de armtierige opbrengst van deze 10 mijl.

Toch nog goed voor een 8° plaats met 66%

zondag, juli 06, 2008

Guldensporen 10 mijl

Voor het 2° jaar op rij was de Guldensporen 10 mijl een uitstapje voor JCA. Eerst lopen, en daarna onze privé douches in het Voermanshuis. Gevolgd door een lekkere verse spaghetti en een huis bereid aardbeienmousse. En voor de bierdrinkers, Leffe. Daarom met z'n allen iets voor één de trein genomen naar Brugge. Na een korte wandeling stonden we juist achter de startzone in het Voermanshuis. Rustig ons klaar gestoomd en naar de startzone.
Geen bevoorrechtigd nummerke, waardoor we 45sec nodig hadden om na het startschot aan de startlijn te geraken. Na een kleine kilometer had ik marathonman Koen te pakken. En vanaf dan volgden er vele. Ik denk tussen kilometer 3 en 4 volgde ook Katrien (alweer zonder paard). Het was eerst tegen wind. En deze keer had ik geluk. Ik vond een compagnon die ongeveer de zelfde snelheid liep. De wind zat schuin op kop. En elk om beurt liepen we rechts voor en zetten zo elkaar uit de wind. Ergens tussen kilometer 7 en 8, juist nadat we rechts draaieden en vol tegen wind kwamen(duidelijke tempoval), was ik deze compagnon plots kwijt (mocht hij dit lezen, bedankt hè). Van de ene rug naar de andere beginnen rennen. Maar aan de kerk van Oostkamp draaiden we weer rechts en hadden we de wind in de rug. Ietsje sneller terug en bleef verder deelnemers inhalen. Toen ik plots een groepje voorbij ging en er één iemand mee ging. Een babbeltje leerde mij dat het een marathonloper was die vorig jaar binnen de 3h binnen was, en hier op reserve liep. Ik had geluk en hij vergezelde mij in mijn tocht. Als ik dreigde een beetje te verzwakken nam hij lichtjes over en steeg het tempo opnieuw. Met nog een goeie 2 kilometer te gaan probeerde ik nog wat te versnellen. En dan heb ik deze aangename helper niet meer gezien (mocht hij dit ook lezen ook bedankt hè). Hij moet nogthans zeker nog overschot gehad hebben. Jammer ook dat ik na de aankomst mijn tijd niet onmiddellijk afduwde. Maar de laatste 400m waren normaal de rapste. Had nog een pittig sprintje over. Nu is de grafiek op het einde beetje vertekend.

Nettotijd moet zeker beneden 1h17m zijn. Maar nu duwde ik pas af op 1h17m05s. Vorig jaar kondigde men nog aan dat de afstand geen 10 mijl was maar 16,9km. Dit jaar niks van gehoord, en parcours was licht gewijzigd, verkort. Heb het met Google maps nagetekend en kom op 16,450km. Dit zou betekenen 12,82km/h.

Koken met de verdiende Ename's

De meesten denken dat het verdiende bier gedronken wordt. Maar cremke en zijn huisgenoten drinken geen bier. Een whiskey (voorkeur met E), en verschillende andere sterke dranken gaat er wel in. Wat te doen met al dat verdiende bier. Veel van de donkere komen in stoofvlees terecht. Zelfs met een blonde kan dat. Maar er zijn ook vele andere mogelijkheden. Daarom het recept van vandaag.

Voor 4 personen
2 mooie gemiddelde uien
3 koffielepels honing
4 grote wortels
500 gr champignongs
3 stengels jonge prei
4 enkele kipfilets
2 blonde ename's
laurierblaadjes
Bruine roux
beetje melk
boereboter
Kies een pot waar de kippelfilets naast elkaar kunnen liggen, maar niet te veel groter zodat ze volledig onder het bier liggen. Leg de kippefilets naast elkaar in de pot. Snij prei en wortel en verdeel over de kip. Verdeel ook enkele blaadjes laurier en een beetje gestampte peperbolletjes over de kippefilets. Giet er voorzichtig de 2 ename's over. Zet dit bij voorkeur een 6-tal uur in de frigo. Versnipper de ui en bak deze aan in boereboter. Doe er de honing bij en laat karameliseren. Doe in een ovenschotel. Bak vervolgens de versneden champignons in de zelfde pan. Deze goed peperen. Doe ze eveneens in de ovenschotel. Haal de kippefilets uit de marinade en leg ze op keukenrol en leg eveneens een velletje keukenrol er op en dep droog. Giet de rest van de marinade door een vergiet, en vang het bier op. De groenten uit de marinade kan je in de zelfde pan in boereboter bakken. En ook in de ovenschotel doen. In een tweede pan bak je op een hoog vuur de kippefilets aan beide zijden bruin. Vervolgens giet je er de marinade bij. Roer de groenten in de ovenschotel door elkaar en hou warm in de oven (70° is voldoende). Wanneer de kippefilets gaar zijn, haal je ze uit de biermarinade. Indien gewenst kan je ze voor snijden. In elk geval doe je een beetje melk bij de marinade en bind je deze met bruine roux. Op smaak brengen met peper en zout. Bak er een kroketje bij.

Ik vond het in elk geval lekker. Maar als het een ideale voorbereiding is voor de 10 mijl van Brugge die deze namiddag op de planning staat, dat betwijfel ik.

Abdijbierenloop Melsen

De week van de bierlopen. Na Valeir te Gavere, Trappisten te Vinderhoute waren het vandaag Ename's te Melsen. Vertrokken te Aalter in gietende regen. Samen met Geert waren we aan het hopen dat het in Melsen beter weer was. En ja waarlijk, we hadden geluk. In een mooi weertje konden we 8 rustige rondjes afleggen al pratend over de gekende koetjes en kalfjes. En deze keer lukte het wel om in een jogging het tempo voldoende laag te houden en zo een rustige trainingsloop te houden. Het volledige traject bleef ik in zone 1. We liepen dan ook de 12km in 1h13m29s of aan slechts 9,8km/h. Een mooie voorbereiding op morgen (10 mijl te Brugge).

Nadien een lekker warm douche en terug naar het parochiezaaltje. Begon het daar toch te gieten. Juist op tijd terug in de zaal om een paar drankjes te verorberen en een wel verdiend zakje Ename te kunnen meenemen.

zaterdag, juli 05, 2008

Verslag Trappistenloop Vinderhoute

Omdat het een drukke wedstrijdweek is, had ik sedert de Breydelloop van maandag niet meer gelopen. En omdat er nu 3 wedstrijden op evenveel dagen gepland zijn is het opnieuw de bedoeling het rustig aan te doen. Als een training.

Op een wedstrijd lopen als een training is makkelijk gezegd. En er zijn er zo veel die beweren het rustig aan te gaan doen op een wedstrijd. Maar steeds lukt het niet. Ook voor mij niet deze avond. Alhoewel het in het begin meeviel. Verschillende kilometers bleef de GHS 146 tot 148. Maar in de laatste ronde, ....
Eerst plas pauze. Dan mijn metgezellen terug ingehaald, en samen nog eens gefinished. Eigenlijk niet de bedoeling, maar 't is weer gebeurd. Het is nog maar eens bewezen. In wedstrijden kan je niet rustig genoeg lopen. Velen zeggen het, maar steeds gaat de hartslag te hoog. Ook mooi te zien aan het snelheidsverloop.

Wedstrijdoordeel Vinderhoute

't Is den tijd van de trappistenlopen. In Vinderhoute waren er vandaag alweer te verdienen.

Prijs 3/5: Inschrijvingsprijs 6€ voor 13,2km. Qua prijs nog te doen.
Sfeer 3/5: Redelijk wat volk in de omgeving van de aankomst.
Parcours 3/5: Gewoon middelmatig parcours.
Bevoorrading 4/5: Bij elke doortocht, dus om de 3,3km was er een bekertje water.
Douche 3/5: Warme douches, klein beetje aanschuiven. Maar met een piepklein straaltje, dat je bijna je haar niet kon spoelen.
Prijs/tombola 1/5: Prijs is eerder beperkt met wat je in andere joggings krijgt. Bvb Ouwegem waren er 10 trappisten, morgen in Melsen 8 Ename's.

Eindscore is een 22° plaats met 56%.

vrijdag, juli 04, 2008

Wedstrijdoordeel Gavere

Behalve lekker eten en drinken, was de loop in Gavere goed georganiseerd? Het oordeel zoals altijd.

Prijs 3/5: Inschrijvingsprijs 6€ voor 14km. Zeker als we met de beloning rekening houden is dit een schappelijke prijs.
Sfeer 1/5: Zeer weinig supporters. Maar door het goede weer, de broodjes met Breydelham die er gebakken werden en de tafeltjes buiten was er toch nog een beetje sfeer.
Parcours 4/5: Zeer mooie Finse piste in een glooiende bosrijke omgeving. Hier en daar wel beetje te smal voor deze organisatie.
Bevoorrading 4/5: Rondjes van 1,4km, en na elke ronde mogelijkheid tot bekertje water.
Douche 5/5: Overschot van ruimte en lekker warme douche.
Prijs/tombola 4/5: Als beloning 2 stukjes Breydelspek van gemiddeld 700gr en 2 Valeirs. Meer dan zijn geld waard.

Terwijl de top momenteel Westvlaams was (Izegem & Torhout), kan dankzij deze organisatie ook Oostvlaanderen mee aan de top komen. Een totaalscore van 76%, of een gedeelde 1° plaats.
Opm.: Mijn excel sheet houdt geen rekening met wachttijden bij inschrijven en prijs afhaling. Dat zijn wel nog mogelijke verbeteringen.

dinsdag, juli 01, 2008

Maandafsluiterke


De blaadjes vliegen weer van de kalender, en er kan weer een maand afgesloten worden. Maar zoals aangekondigd, niet zonder de nodige voorraad Breydelspek en Valeirs bij elkaar te lopen. Op 30/6 stonden dan ook 10 rondjes van 1,4km geprogrammeerd. En omdat mijn Securex collega er slechts 7 afwerkte, offerde ik mij op om voor zijn biermandje te zorgen.
Door het samen lopen met mijn collega is het tempo-verloop ietsje eigenaardig. In de 3°km zijn we waarschijnlijk door de smalle paden wat opgehouden. Maar kilometer 7 en 8 liepen we achter een mooi jogsterke aan, wat mijn collega precies wel deugd deed (à het tempo verloop te zien). Daarna was zijn pijp wel uit (zie snelheid in kilometer 9), en heb ik mijn weg vervolgd met enkele JCA'ers.

Voor juni leverde dit nog steeds 121,99km op in 12 keer. En dit ondanks de 18-daagse rustperiode na Brussel.