dinsdag, december 29, 2009

2010

2009 was op loop vlak goed begonnen. Een stijgende conditie leide mij via een Marathon PR in Antwerpen naar de mei maand. De conditie was nog beter geworden. Maar vermoedelijk lagen privé-problemen aan de oorsprong van heupproblemen. Hopelijk zorgt de huidige behandeling bij Mensana voor een beter loopjaar 2010. Ook aan alle lezers wens ik een fantastisch loop en (blog) lees jaar toe.

Zelf wacht ik nog met de loopplannen voor 2010. Maar graag verwijs ik jullie door naar dit
nieuw blogje. 't Is nog maar een embryo. Maar normaal gaan we in 2010 behalve lopen ook iets proberen te organiseren.

zaterdag, december 12, 2009

Oefeningskes om af te zien

Dankzij Telenet moet ik het tot 23/12 stellen met de onbeveiligde internet aansluitingen van een of ander gebuur. Wat natuurlijk niet garant staat voor kwaliteit.

Met de oefeningskes bij Mensana zorgen ze anders wel voor kwaliteit. Gemakkelijk beginnen met 10min fietsen. Maar daarna volgt de ene na de andere oefening die de billekes pijn doen. Een volledig dag programma duurt zelfs bijna 2h. Maar er is nog steeds hoop dat het opgelost geraakt. En hoop doet leven.

maandag, december 07, 2009

Mensana spier-test

Deze avond was er de eerste sessie bij Mensana. Na een tiental minuutjes infietsen was er de spiertest. Eerst links op kracht, dan links op uithouding. Dan rechts op kracht en op uithouding.

Resultaat is dat de linker dijspier zo'n 16% zwakker is dan de rechter. En dat de rechter hamstring meer dan 40% zwakker is dan de linkse. Werk aan de winkel dus. We moeten dit zo gelijk mogelijk krijgen.

dinsdag, december 01, 2009

Heupprobleem

Sedert mei aan de sukkel met de heup. Ontstekingsremmers en rustperiodes hielpen niet. Vandaag naar Dr De Neve bij Mensana geweest. Hij zei binnen de 5 min heel enthousiast "ik weet wat jij hebt".

Natuurlijk heeft het fenomeen een moeilijke naam. Maar het komt er op neer dat het dijbeen tov de heup een hoek kan maken. En als die hoek te groot kan worden krijg je daar last van. Dit kan opgelost worden door sterkere dij- en bilspieren.

Dus geen pillen, geen spuit. Ook rusten helpt niet, zelfs gewoon stappen zorgt er voor dat het probleem blijft. Dan maar 20 weken à 3x/week oefeningen gaan doen in Mensana. Om sterkere en vollumeuzere spieren te krijgen. En al zeker 2 maanden niet lopen.