maandag, mei 24, 2010

Lotelingenmars 32K

Deze middag naar Knokke, samen met Geertje. Net te laat om in te schrijven voor de 32K (op de site stond nogthans inschrijven tot 15h, zonder uitzondering per afstand). Maar we willen die lopen, niet wandelen. Kan dat nog? Als je voor 18h binnen bent. We mikken op iets tussen 16 en 17h. OK, inschrijving gelukt. Om 12h43 konden we op pad. Een kilometer of 6 rustige wegen, en dan het Koningsbos in. Zeer mooie looproute was dat. Na ruim 7K eerste tussenstop. Een drankje gekocht en terug weg. Opnieuw door het Koningsbos, en een single track aardeweg langs het natuurreservaat het Zwin. Dan langs een radiopost voor de vliegtuigjes. Allemaal witte schotel-achtige antennes in een circel geplaatst. Precies klaar om alientjes te ontvangen. Na 15K waren we terug in de eerste stopplaats en konden daar nog een drankje aanschaffen. Terug verder door het Koningsbos. Door het Zoute en na 20K kwamen we op de dijk. Dit was in Knokke, helemaal de kant van het Zwin. Vanaf daar werd het laveren tussen de mensen op de dijk. Na iets meer dan 22K even de dijk af naar de 3° rustplaats. Door het warme weer konden we daar al 2 glazen ad fundum (maar 't was maar frisdrank) drinken. Terug op pad, terug de dijk op. Terug laveren tussen auto's fietsers en wandelaars. Langs het Polo beach tornooi op Knokke beach. Albertstrand, Duinbergen, en daar opnieuw mooi bos-duinen door. Na iets meer dan 27K nog een laatste stop. Alweer een frisdrankje, en nog een laatste inspanning. Nog een mooi stukje door "Park 58". En de GPS melde dat we na 31,01km terug bij de start waren. Totaaltijd 3h16m42s (traagste kilometers waren telkens deze met een rustpunt). Zouden we klaar zijn voor de nacht van Vlaanderen?

Hoe meer we naar wandel tochten gaan om te lopen, hoe meer we er gaan van houden. Misschien moeten we dat meer doen ipv joggings. 't Was trouwens maar 1,5€ om in te schrijven.

4 opmerkingen:

 1. Die wandelparcoursen van Aktivia hebben idd wel iets, ik loop die ook graag, je leert eens een nieuwe streek kennen en doordat je steeds mensen inhaalt voelt het precies ook minder vermoeiend aan om te lopen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij een heel mooi parkoertje dat je daar gelopen hebt, het strand heeft toch iets hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt er een degelijk loopweekend opzitten Joeri...en je geniet er van. T'was heerlijk bijkletsen zaterdag. Tot de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het behoorlijk snel als je 31km in 3:16 uur kan wandelen, super.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen