zaterdag, juni 19, 2010

Nacht van Vlaanderen

Vrijdag kon ik mij nog inschrijven voor de Nacht van Vlaanderen. Voor 25€ daginschrijving kon ik mijn eerste avondmarathon lopen. Maar eerst heel wat flyer-werk voor de 6 uur van Aalter.

Eerste kilometer net boven de 10/h gestart. Rustig, maar toch op sleeptouw genomen door het enthousiaste publiek. Al gouw liep ik in de omgeving van Rinus, Bart en Ronny. Na een eerste sanitaire stop van Bart en Ronny bleef ik bij Rinus. Een gezellige babbel, ook hij deed nog een sanitaire stop, kwam terug, maar even later ging hij zijn eigen tempo. Even later, in Lichterveld net voor de bevoorrading, hoorde ik Ronny en Bart aankomen. "Voor ons een banaantje" klonk van in de verte. Even later waren we herenigd. Na de bevoorrading vormde zich een 7 koppig groepje. Met dit groepje leggen we de eerste ronde af. Bart bezocht ondertussen 2 kroegen (niet om pintjes te pakken). Juist voor het einde v d eerste ronde moest plots iedereen aan de kanten gaan staan. Even vertragen, hereneging en samen over de markt. Daarna opnieuw bevoorrading en het groepje spatte uit elkaar. Ronny kondigde aan dat het 2° rondje ietsje trager zou worden. Het gat met de 3 die versnelden (oa Bart) werd langzaam groter en we zagen ze verdwijnen in de zwarte nacht. In Lichtervelde juist voor de markt kwam echter plots een kroegganger buiten gespurt net op het ogenblik dat wij passeerden. Bart had zich nog eens weest zetten (niet aan den toog). Gaat het nog vroeg hij. Moeilijk gaat ook zei Ronny. En zo zetten we onze tocht verder, met drie. Ook de Bonte oss kreeg nog een bezoekje van Bart terwijl ook Ronny een sanitaire stop deed. Ondertussen werden we ingehaald door de eerste ultralopers (Pieter Vermeersch op 2, Gino Cassier op 4, Ivan Hoste op 5). Ondertussen was de stop voorbij en gingen we verder in de nacht. Het ging moeizaam maar Bart en ikzelf moedigden Ronny om beurten aan. En zo konden we uiteindelijk in 4:47 finishen.

De Garmin zijn batterij viel uit na 37,5K. Maar vooral de hartslag toont aan dat ik wel ietsje sneller had gekunt. De hartslag na 30K toont echter ook aan dat het maar een klein beetje was en het zeker geen 30min sneller zou geweest zijn. De details kan je in Garmin Connect zien:


Na een korte nacht rust naar Den Haag gereden voor de 6 en 12h. Hoofddoel was opnieuw reclame voor de 6 uur van Aalter. We zagen er Luc, Els, Marc en Paul aan het werk, die allen reeds ingeschreven zijn voor Aalter. Maar ook nog een pak andere waarbij er toch enkele van plan zijn af te komen. Zowel uit Torhout als uit Den Haag, verwachten we eerstdaags toch nog enkele inschrijvingen.

6 opmerkingen:

 1. weeral een marathon bij op de lijst en ondanks dat je omringd werd door lopers met sanitaire problemen er zelf van gespaard gebleven, mooie training geweest voor de 6u ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. opsa ! weer een 42km195 op je tellerke :-) btw je begint echt een media figuur te worden ,de man van 6u hahhaaa ! (zelfs met podium tanlenten en een swingende kont :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je gaat weer langzaam maar zeker opgang komen met de lange afstanden.. heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chapeau voor je prestatie!
  Chapeau voor je inzet voor "jouw 6 uur Aalter". Het belooft een succes te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bedankt om mijn schoonbroerke mentaal te steunen in de nvv ! En proficiat met je marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top je gezien en gesproken te hebben en de volgende dag alweer naar Den Haag, ik hoorde dat je er was van mijn loopmaatje MO!.
  Veel sucses komende 6 uur in Belgie.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen