maandag, augustus 02, 2010

Marathonschema week 1

Heb het marathon schema voor Eindhoven in 3h45 nog maar pas gegenereerd en ben het al aan het vervomen. Waarom, dat zal later nog wel duidelijk worden.

Voorbije week. Ik nam het schema wel als basis.
Ma 8K duurloop --> 10K rustige wedstrijd te Kleit
Di 13K duurloop --> 9,9K tempoloop wedstrijd te Zuidzande
Wo 8K tempoloop --> 14,55 duurloop met JCA
Vr 8K duurloop --> 10K rustige wedstrijd te Oostkamp
Za rust --> 15,53K rustige wedstrijd te Hoetsel
Zo 32K duurloop --> 32.38K op wandeltocht te Lebbeke + 's avonds nog eens 5K grootste gedeelte aan 8,5km/h

Di en Wo werden verwisseld en het aantal kilometers is opgetrokken. Dit omdat het een week zonder kids was, en ...

De volgende week zegt het schema:
Ma 8K duurloop
Di 13K duurloop
Wo 8K tempoloop
Vr 8K duurloop
Zo 32K duurloop

Details voorbije week:
Het parcours en details v Zuidzande poste ik reeds eerder.

Vrijdag was er de shoppingloop te Oostkamp. Helemaal achteraan gestart met de fiets en groene vlag. Rustige inhaalrace, tot ik samen kwam met iemand v Beverhout die een 11K/h liep. Iets versneld en aan dit tempo verder gegaan. Op een goede 2K v d finish was een zekere Katrien nog de etalages aan het bekijken maar riep naar een toeschouwer dat het op was. Heb haar aangesproken en meegetrokken tot aan de finisch. Door het gezelschap was het haar toch gelukt zonder vertragen. Er zat zelfs nog een eindsprintje in. En dit voor een eerste loop sedert 5 jaar.
Zaterdag Hoetsel. Gestart met busje voor rustig loopje. Er pikten echter wat lopers aan waaronder 2 loopsters voor 1 ronde. De kleinste versnelde en ging er van door. De grootste klampte mooi aan. In de laatste kilometer zijn we dan met gans ons groepje gaan hazen om het kleinere meisje terug bij te halen. Het tempo liep goed op, we naderden maar de tegenstandster had nog een eindsprint in de benen. De gehaasde dame was natuurlijk wel blij met haar prestatie. Wij gingen rustig verder. Echter in de laatste ronde wilde Patricia haar form van de dag verzilveren en versnelde. Een 2K voor de finisch heb ik hen dan maar laten gaan gezien ik op zondag nog een +30'er wilde lopen.
Zondag. De wandeltocht te Lebbeke was een mooi parcours omdat het heel veel onverharde wegen bevatte. Terwijl we in Hoetsel er nog op gewezen werden dat het vlindertelling was maar geen zagen, kwam ik er vandaag wel 2 tegen. Voor zij die eens een leuk parcours zoeken zeker een aanrader. Voor zij die de streek beter kennen, ik vermoed dat de eerste lus van 8K door een natuurgebied en/of provinciaal domein liep. Daar is het zeker meer dan de moeite om uw trainingskes te gaan afwerken.

4 opmerkingen:

 1. tja, soms past de werkelijkheid al eens een schema aan hé ... spijtig dat ons profstatuut nog niet erkend is ;-)
  Succes met de 'road to'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je marathon schema en bijhorende joggingskes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 3u45 in Eindhoven?
  Ik doe mee voor die tijd.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iedere Marathon begint met een Trainingsschema en ieder schema begint bij week 1 - zowel voor topatleten als voor de recreanten. Het begin heb je gemaakt, blijf genieten van de komende weken en voor je het weet vlieg je over het M-parcours !

  BeantwoordenVerwijderen