zondag, september 19, 2010

Verschil jongens - meisjes

Het marathonschema.
Voor de ge-interesseerden.
Week 7 theorie en praktijk:
Ma 8K duurloop --> start to run sessie
Di 10K duurloop --> rust
Wo 6K wedstrijdloop --> rust
Vr 8K duurloop --> rust
Zo 19K duurloop --> 140K in 24h
Week 8 en 9 zijn in theorie identiek aan week 7
Week 8 in de praktijk 0K. Verdiende rust na een 24h.
Week 10 in theorie:
Ma 6K
Di 8K
Wo 6K
Vr 5K
Zo 13K
Week 11 ook den theorie:
Ma 5K
Di 6K
Wo 3K
Vr 3K
Zo Marathon.

Annekdote voorbije week
Ondanks dat ik zelf niet liep was ik vr in Melsen en za in Waterland-Oudeman. Mijn dochter trekt haar redelijk uit de slag en is fier op wat ze realiseert. Maar er zijn heel wat vreemde reacties. Zo zij er iemand in Melsen dat het niet eerlijk was dat dat jongentje met de meisjes mee liep. En in de supperprestige bij de Krekenlopers zorgde haar aanwezigheid ook reeds enkele keren voor verwarring. Zo stond ze eens niet op het podium, terwijl het meisje achter haar er wel op stond. Kreeg ze eens de medaille voor eerste meisje niet en het meisje achter haar wel. Een andere keer riep iemand naar een meisje achter Erin dat ze als eerste meisje liep. En zaterdag had ze de trofee al mee naar huis. 's Avonds online stond ze echter pas tweede in de uitslag. Ik wist niet wat doen. De trofee terug geven? Maar de uitslag was volgens mij niet juist. Heb ik het wel juist gezien? Deze morgen dan maar gemaild. Volgens mij was ze 5° na vier jongens. Nr 10, dan een jongen en dan een meisje met nr 4. Verstuur mijn mail en tegelijk telefoon. De krekenlopers die om verduidelijking vroegen. Want het 2° meisje beweerde eerste te zijn en had ook een trofee gevraagd. Maar mijn verhaal kwam overeen met hoe de organisatie de aankomsten had genoteerd. Trofee moet dus niet terug en uitslag zal weer worden aangepast.

En Erin, die wil desondanks nog steeds geen rokjes, kleedjes of lang haar. Ze wil een jongen zijn. Op de trofeeën van dit weekend is ze wel fier.

Komende weken
En ik zelf. Mijn doel voor 2010 heb ik. Een 100K en een 24h gelopen. Misschien komen er nog wel een of meerdere marathons bij (ben enkel ingeschreven voor Echternach), maar tijden of trainingen er naar toe interesseren mij momenteel niet. Deze winter wil ik mij wel eens toe leggen op het kortere werk en op de veldlopen. Dat deed ik nog niet eerder. En trails, die interesseren mij ook. Dus als iemand een voorstel heeft om er eentje samen aan te pakken .... Laat de voorstellen maar komen.

4 opmerkingen:

 1. grappig verhaal :)
  proficiat met de overwinningen van je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. héhé, ik heb je wel niet gezien in Waterland-Oudeman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mannen met lang haar kunnen misschien eens proberen om het vrouwenklassement binnen te dringen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot gelijk van je dochter ! maar 'k zou toch wel van mijn oren maken moest ik als 'meisje' over 't hoofd gezien worden. Ze hebben de loopmicrobe precies ook wel te pakken he :-)

  BeantwoordenVerwijderen