zaterdag, maart 26, 2011

Köningsforst-marathon

Met 4 JCA'ers trokken we naar Duitsland. Met een start om 14h moesten we eens niet extreem vroeg vertrekken. Ook al was het een kleine 3 uur rijden naar Bergisch Gladbach, juist over Keulen. Ons klaar maken kon in een klein tentje. En na wat folders verzamelen (een mens moet toch weten waar te lopen hè) konden we ons naar de start begeven.
Met een vrij goede temperatuur, maar licht betrokken hemel gingen we van start. Rustig. Want deze marathon was eerder een lange duurloop dan een aangestipte wedstrijd. Het Köningsforst zou een mooi bos zijn nabij Keulen. Met oa het hoogste punt van Keulen in. De eerste kilometers waren aangekondigd als bergop. Gelukkig waren deze verhard. Maar juist voor kilometer 4 doken we het bos echt in. Vanaf dan nagenoeg constant bospaden. Bospaden welliswaar met fijn grint lichtjes verhard.
In de eerste ronde liepen we temidden van een vrij grote groep gezien er ook een halve marathon was. Voortdurend glooiend was dit een behoorlijk pittig parcours. Niet zoals tréfle of trail des bosses eerder dit jaar. Maar het mocht er best ook wel wezen. In elk geval konden we vollop genieten van het inderdaad mooie bos. En telkens als je hoopte dat na de volgende bocht een afdaling tot aan de finish zou beginnen, dook er alweer een nieuwe glooiing op die we mochten overwinnen. Halverwege passeerde ik met een bruto tijd van 1h58. Christian was een goeie 200m voor. Jan iets gelijkaardigs achterop. En verder in het pak volgde ook nog Tilo.

De laatste ronde werd het vaak alleen genieten. Want de marathon lopers waren duidelijk in de minderheid. Gewoon verder lopend aan mijn rustige tempo kon ik nu voortdurend opschuiven. Aan kilomter 30 ging alles nog steeds vlot. Hartslag bleef beperkt tot 152. Ik besloot te gaan jagen op Christian. Maar ik kreeg hem maar niet in het zicht. Ook nog een sanitaire stop. Op 1,9km van de finish moesten we 100m heen en terug. Ik zag dat hij iets uitgelopen was. En dat hij 12 posities voor mij liep. Na het lusje nog 1,7km. En nog 10 posities voorop. Ik liep nu bergop aan meer dan 12km/h. En kon nog 8 lopers inhalen. Maar Christian liep een dijk van een wedstrijd en finishte een kleine minuut voor mij. Een 4 tal plaatsen voor mij. Ik klokte beetje voorbij de finish af op 3h50m6s. Een tijd die ik al in geen 22 maanden meer liep.

Na de wedstrijd toch ff moeten wachten op het busje naar de douches. Een maal daar aangekomen vroeg een Duitser ons van waar we kwamen en dat we daar niet mochten douchen. Was voor deze die de sporthal gebruikten. De Duitsers bij ons legden het uit, en we konden genieten van een lekkere douche. Met het busje terug. Maar aan de start/aankomst was alles al aan het leeglopen. We konden onze T-shirts nog bemachtigen. En konden de laatste consumpties bestellen aan vrienden prijsjes. Terwijl we deze aan het nuttigen waren werden tafels en banken al opgeruimd. De late start zorgde er voor dat we niet al te vroeg uit de veren moesten. Maar bij thuiskomst waren de Aalterse frituristen wel al op hun lauweren aan het rusten. Maar aan eten zijn we nog geraakt. Moe maar tevreden kijken we terug op nummer 29. Morgen toerke in de Blaarmeersen

4 opmerkingen:

 1. Goed in vorm aan 't geraken zie ik. en aan de laatste foto hangen extra SMC punten !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat Joeri, dit is een zeer knappe tijd
  RonKing

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie tijd zo op zo'n zware omloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vorm voor Texel is er al. Nette tijd neergezet, zeker gezien het parcours. Nog 4 weken.

  BeantwoordenVerwijderen