zondag, november 20, 2011

2° Uewersauer

Uewersauer zat zelf aan de 9e editie. Vorig jaar deed ik er 6h35min over een trail die mij enorm was meegevallen. Dirk moest dan ook maar een keer informeren om direct klaar te staan voor een 2° deelname. Eentje met een aangepast parcours door werken. Een 2-tal kilometer langer en het stukje dat we in de plaats van het quasi vlakke pontonbruggetje over het meer in de plaats kregen, was dan ook nog eens niet van de poes. Dit jaar waren we de avond voordien al afgezakt. En konden van een lekkere pastaparty genieten in de plaatselijke jeugdherberg.

De volgende dag werd er gestart als vorig jaar. Lichtjes bergop van het sportcentrum weg. Eerste wegel rechts en de trail kon starten. Wel met meer zon. De wegel lijdt al direct naar een mooie afdaling.

Een eerste afdaling waar ik jammer genoeg mijn sterkste wapen nog niet kon inzetten wegens de drukte. Beneden gekomen was het kabbelende riviertje van vorig jaar volledig verdwenen door de droogte. De helling daarentegen, die was er nog steeds. De conditie zou beter moeten zijn en ik begon al lopend aan deze klim. Echter opnieuw bleef dit niet zo tot aan de top.

Bovengekomen tussen de windmolens was er dit jaar minder wind. Lichtjes stijgend kwamen we bij de eerste bevoorrading na ruim 5km.

Ook dit jaar werd het constant een afwisseling van stijgen en dalen. Bij het stijgen werd er vaak door diverse lopers gewandeld. In het dalen was het soms beetje gevaarlijk. Maar daar kon ik telkens met mijn lange benen toch heel wat meters en vaak ook plaatsen goed maken. 2° bevoorrading na 15km. Telkens mooi verzorgd met cola, wportdrank, water, thè, appelsien, banaan, rozijnen, koekjes, muesli enz enz. Ook naar de 3° bevoorrading was er vrij veel kilometers tussen. En als we aan de bocht kwamen waar die vorig jaar stond was er niets te zien. Toch niet vergeten? Maar een kilometerke of 2 verder week het parcours af tov vorig jaar en was er een bevoorrading. Even later kwamen we terug op de afdaling tot het meer. Maar na een stukje dalen moesten we links af.

En toen volgde een lastig stuk van stijgende en dalende single track paden. Het nieuwe stuk bleef maar duren en we kwamen na een 7-tal kilometer aan een serieuse stuwdam. Direct gevolgd met een nieuwe 4° bevoorrading. Even verder kwamen we terug op het oude parcours terecht.

Hier volgde het mooiste stukje parcours. Langs een kabbelend beekje lichtjes bergop stroomop waarts. Paar keer via bruggetjes er over. Draaien keren tussen de bomen. Rond kilometer 39 kwamen we zo aan de 5° bevoorrading. Zoals steeds banaan, appelsien, 2 bekertjes cola en een bekertje water. Nog een plasje en er terug tegenaan. Enkele kilometers verder begon het wat lastiger te gaan. Niet de hartslag ging de hoogte in, maar de benen begonnen serieus zwaar te worden door al het klim en daalwerk. Het tempo stokte een beetje. Toch werd ik maar door een 4-tal lopers terug bijgehaald en kon ik zelf duidelijk meer remonteren. In de laatste 5km volgde nog de aller zwaarste beklimming. Ik zag de bocht naar links en herinnerde mij reeds voor de bocht wat daarna volgde. Traag, maar we werkten ook dit stukje succes vol af. Een eindsprint kon ik niet meer uit de benen halen. Maar ik kon toch finishen in 6h05 brut (6h04m49s net). 31m sneller over een parcours dat ruim 2km langer was, en toch een behoorlijk lastig stukje bijgekomen ipv het quasi vlakke ponton. Een geslaagd weekend dus, met geslaagde trail.

Blijf dit een zeer mooie vinden. Meer Vlamingen en Nederlanders zouden deze eens mogen bezoeken. Misschien volgend jaar eens afspreken om er samen naar toe te gaan?

3 opmerkingen:

  1. Een aanzienlijk stuk rapper als een jaar eerder. Ziet en klinkt als een erg mooie, maar dat klimmen, dalen en klauteren laat ik voorlopig aan me voorbij gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie trail en de moeite waard om eens heen te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er idd prachtig uit, de afstand is me echter nog wat te ver. wie weet, mss ooit eens :)

    BeantwoordenVerwijderen