zaterdag, januari 07, 2012

3° marathon van Aalter

Nee ik heb niet opnieuw onverwachts een marathon gelopen. Het is een wandeltocht georganiseerd door de Lachende Wandelaars. In het centrum kan je een lus van 6 of 10km doen. En daarnaast is er een grote lus naar M-Aalter (8,7km) en terug (8,8km). En vanuit M-Aalter kan je 2 plaatselijke lussen doen. Eentje van 7,7 en eentje van 8,7km. Dit lussensysteem is ruim 50% verhard, maar ook een kleine 50% bos. Ik trok mijn trailschoenen aan en verkoos de centrum lus niet te doen.

Vertrokken bij mijn ouders zodat ik 1,7km op de teller had bij de start. Toen vertrokken richting M-Aalter. Overwegend verhard en een grintpad. Tot we aan het privé domein van Mr Bosman kwamen. Daar mochten we door zijn bos ploeteren door de modder. Het mooiste stuk van de heentocht. De brug over de E40, door het domein van de Broeders van Liefde en we kwamen in M-Aalter aan het ontmoetingscentrum. Na een vlugge cola besloten om eerst de grotere lus B te doen. We trokken via het voetbalveld richting Kruiskerke. De bossen rond de zwemvijver door. Opnieuw wat geploeter. Maar hierdoor ook de mooiste lus. Nadat we de zwemvijver voorbij waren kwamen we terug op de weg, maar mochten direct achter planterij De Bel en de plaatselijke Microbrouwerij opnieuw een bosje in. Daar kende ik een cyclocross parcours dat ik extra deed. 1,2km gekronkel door modder berg op en af er bij. Via het bosje aan de achterkant van het voetbalveld waar ook de veldloop is kwamen we terug in M-Aalter en trokken opnieuw naar het cultureelcentrum. Normaal 8,7km. Ik maakte er 9,9km van. Na een sanitaire stop en een cola begonnen we aan lus A. Aan de kerk trokken we richting Beernem. Duidelijk opnieuw meer verhard, een grintweg of twee. En toen kwamen we in een mooie lange dreef die ik nog niet kende. Langs het Poststraatje dat veel verder loopt dan ik dacht en een grintweg kwamen we aan de andere kant van het cultureel centrum terecht. Dit lusje was 7,7km. De barman vroeg als het mijn laatste bevoorrading was? Hij herkende mij en wist dat het mijn derde bezoek was.
Eerst nog door M-Aalterse wijk en dan via Aalterstraat en Stratem naar het Hooggoed. Daar opnieuw het bos in. Op het einde langs het paardentrajekt waar het behoorlijk slecht lag. Stratem bug nog beklimmen om opnieuw aan de andere kant van de E40 te geraken en nu terug naar het Emmaus-instituut. Terug weg was 8,8km. Na nog een laatste drankje, kon ik opnieuw nog 1,7km extra lopen naar Stratem om opnieuw bij de kids, auto en ouders terecht te komen. Wandeltocht van 33,9km en mijn extraatjes van 4,6km leveren een mooi dag totaal op.

De wandeltocht deed heel wat bospaden aan waar trailschoenen zeker in deze natte periode een meerwaarde waren. Echter was er ook behoorlijk wat verhard waar je de demping van andere schoenen toch wel wat mist. Moeilijke keuze wat mij betreft. Maar denk in de toekomst toch meer met de gewone schoenen de wandeltochten te doen.

3 opmerkingen:

 1. We zullen mekaar toch nog eens tegenkomen op een wandeltocht, denk ik. Deze middag hebben we dezelfde tocht gelopen: mooi parcours en ideaal weer om te lopen.
  En: ik had mijn gewone loopschoenen aan en het was nog goed te doen.

  groeten,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie je volgende week, ook daar weer een moeilijke keuze qua schoenen... Delen verhard afgewisseld met onverhard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor vlakke tochten laat ik trails achterwege, het is mijns inziens vooral in afdalingen dat trails hun nut bewijzen.

  BeantwoordenVerwijderen