zondag, januari 29, 2012

Loveldwandeling

Zaterdag 2 wandeltochtjes. En zondag iets na 8h, kort na het openen van de inschrijvingen, stond ik al aan de inschrijftafel van een derde. De Loveldwandeling in Aalter. Die startplaats was slechts een paar 100m van de deur, dus wel praktisch.

Het eerste stuk liep via het parkje achter Villa Snoeck en vervolgens tussen de nieuwe appartementen in de "mergelput". Maar behalve deze 2 kleine stukjes onverhard was de rest een verharde weg tot in Bellem. Wel mooie rustige landelijke wegen. 5,4km zatern al achter de kiezen.

Vanuit het parochiaalcentrum te Bellem liepen we nu naar de Vaart-Zuid. Daar mochten we twee keer via een lusje wat onverhard mee pikken. Het eerste stukje was zo sompig dat lopen uitgesloten was. Ondanks de nodige voorzichtigheid mochten we met natte voeten verder. Iets verder achter de vaart kregen we nog een gelijkaardige lusje. Maar dit keer lag het er wel beloopbaar bij. Na de onverharde stukjes mochten we langs het kanaal terug. En kwamen we na 13km terug in Bellem centrum in het parochiecentrum voor een nieuwe rust pauze.

Het is pas het derde stukje dat de naam van de wandeltocht eer aan doet. Want onder de sporen door komen we in het Loveld. Langs de Kraenepoel maar wel volledig verhard. We wandelden het Loveld uit via de Loveldlaan. Daar verschoot ik van het hoogteverschil dat er daar was. Toch nog een stukje onverhard om in de Lostraat te komen. En achter de Spar en Colruyt, in Kerkem was er een derde stop. Een kleine 19km ver.

Nu nog 2,2km. We mochten nog een maisveld over om opnieuw in de Lostraat te komen. Nog een ommetje door het centrum en we kwamen terug in Emmaus, waar we gestart waren. Bij de inschrijving was nog een appeltje inbegrepen. En met dit appeltje legden we de laatste honderden meters af om terug thuis te komen. 21,5km op de teller. Klaar om naar de JCA nieuwjaarsreceptie te gaan.

Van de drie wandeltochten duidelijk de minste volgens mijn opinie. Iemand die liever verharde ondergrond heeft, zal dit dan weer de mooiste gevonden hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten