zondag, januari 29, 2012

Tocht rond Oosteeklo

Zaterdagochtend digicorder geprogrammeerd voor alle WK-crossen. En dan konden we naar Oosteeklo. Langste afstand 24km. Het duurde iets meer dan een kilometer vooraleer we het centrum uitwaren. En dan een rustig straatje in. Aan de eerste met bomen omzoomde dreef konden we aan de onverharde kilometers beginnen. In de eerste lus van 6km zou een kleine helft onverhard zijn. Waarbij het Tereeksche voetpad een van de mooiere stukjes van het parcours zou zijn. Een goed georganiseerde rustpost in de serre's van een Azalea kwekerij. Maar in deze tijd van het jaar kon dit geen kleur geven aan de rustpost.

Tweede lus kregen we ruim 50% onverhard. Leuke dreven en boerewegels. Vaak het plaatselijke mountainbike pad volgend. Zo kwamen we na 12,8km aan de tweede rustpost. Nu waren het de serre's van een aardbeikwekerij die dienst deden. Opnieuw was de timing niet ideaal en beperkte het aanbod zich tot belegde broodjes en eclairs, maar geen vers fruit in aanbieding.

De langste afstand kreeg nu een extra en de mooiste lus voorgeschoteld. Het overgrootste deel van deze lus was onverhard. Veld en boswegen aanvankelijk rond een privébos maar vervolgens ook door openbaar bos. Naast boswegen kregen we ook de Antwerpse Heirweg voorgeschoteld. Een moeilijk beloopbare kassei. Mensen die nu regelmatig naar Antwerpen moeten mogen blij zijn met de aanleg van de Expresweg. Na deze mooiste lus kwamen we terug bij de aardbeien-serres. Reeds 20km op de teller.

Ik verwachte nu gewoon de weg terug naar de startplaats. Maar toch kregen we nog extra stukjes onverhard. We kwamen terug aan de startplaats. Geen 24km, maar toch een ruime 23km en een mooie ervaring rijker. Nog een lekker vers gemaakt tomatesoepje met balletjes en we konden terug naar huis.

1 opmerking:

  1. Haha, mijn favoriete off-road trainingsplekjes (althans aan de voordeur...)!
    Als je volgend jaar komt, laat iets weten, ik regel parking aan m'n deur, 200m. van de inschrijving {ev. ook douche; massage die je zelf te voorzien ;-)}

    BeantwoordenVerwijderen