zondag, maart 11, 2012

Verslag Binnenmaasmarathon

Niet perfect, maar een goede voorbereiding. Laatste tijd wel serieus last van luchtwegen en stevige hoest. Op tijd in bed en toch goed kunnen slapen.

's Morgens belde Christian af wegens koorts. Johan stond stip op tijd voor de deur. En zoals verwacht rond 10 waren we ter plaatse. Nummer afhalen, flyerkes delen, schoentjes, lenzen en we konden opwarmen. Warm, geen handschoenen nodig, jasje uit, trainingsbroek af. Nog extra toerke, en we zijn er klaar voor. Rudy Vandaele gaat voor 3h20 à 15. Luc Gerlo 3h20. Dat zal iets te snel zijn. Marc Bemong had mijn streefcijfers gehoord, maar liet niet in zijn kaarten kijken.

STond op de eerste lijn bij de start en was direct goed weg. Eerste 1600m meer dan 13km/h. Daarna het tempo laten zakken en constant gelopen. Daar zat de wind ook plots op kop. Pisterondjes van 1m54 à 1m56. Met een uitschieter tot 1m52 en 1m57. Wind mee en bergaf zat er nog eens een 1m49 in. Maar vrij constant werd de eerste ronde afgewerkt. Wind tegen in het zog van Johan Watthy. Wind mee deed ik mijn deel van het kopwerk :-) Op het einde van de eerste ronde ging Johan versnellen om bij de finish een sanitaire stop in te lassen. Enkel daar moest ik mijn bevoorrading zelf nemen. Andere malen verzorgde Johan mij pico bello. De klok stond half weg op 1h40 (amper 4m boven mijn PR).

De tweede ronde starte ik dan alleen. De eerste 1200 à 1600m zat de wind nog redelijk en kon de snelheid nog even constant gehouden worden. Maar een extra bocht bracht ons terug op de dijken in de polders en de wind zat knal op kop. Deze was ondertussen ook strakker geworden. Hier kregen we een eerste klein klopke en de snelheid zakte nu naar 11,6 à 11,8km/h. Amper 2km verder was er nog een klopke. Ondertussen was Johan terug de kop komen doen, maar toch haalde ik nu maar net iets boven de 11km/h meer. Op kilometer 32 zouden we een bocht maken en kwam de wind eerst op zij te zitten en dan 1,5km verder zelfs in de rug. Het zat reeds in het kopke om daar opnieuw te gaan versnellen. Dit lukt amper. Klein beetje sneller ongeveer 11,5km/h werd nu gelopen. Maar op 4km van de finish was het helemaal op. Zonder Johan zou er nu zeker gestapt worden. Maar mijn haas kon mij lopende houden. Wel gaat in deze laatste 4km de sub 3h30 verloren. Enkel in de laatste 800m kon ik puur op karakter nog eens het tempo opdrijven tot boven de 12km/h. Zo bekwamen we een nieuw PR van 3h30m39s (officiële tijd staat nog niet online)

Besluit is dat we te snel gestart waren. Niet enkel de eerste 1600m. Maar de volledige eerste ronde. Volgende keer loop ik eerste helft zonder al die marge en probeer dan wat te versnellen. Dat geeft ook een veel beter gevoel. Zo weten we wat we in 2013 moeten doen hè. Minstens 40s beter.

5 opmerkingen: