zondag, maart 10, 2013

6h La Gorgue

Omdat ik de indruk had dat de vorm goed zat, heb ik 2 weken rustiger aan gedaan. Bietensap gedronken en extra pasta gegeten. Pannekoeken gebakken voor 's morgens en flesjes met bevoorrading geprepareerd. Voor mij echt uitzonderlijk.

Doel was simpel. Minimaal een PR. Maar ik zou proberen 6h@11,5km/h wat dan 69km zou moeten opleveren. Opgewarmd met Ludo en Luc. En Luc moest mij remmen. Zat dus echt goed. Gestart en liep vlot aan gewenste tempo. Luc had mij wel 2 keer terecht gewezen zodat ik niet versnelde. Toen we een Fransman inhaalden twijfelde Luc heel even als hij mij zou volgen of die Fransman. Maar de Fransman pikte aan, en Luc's keuze was dus des te gemakkelijker. Na enkele rondjes nam de Fransman over. Luc zei om aan te pikken. Tempo lag iets hoger. Maar het ging goed, en verschil was nu ook de wereld niet. Na 1,5h kwart wedstrijd zaten we op schema 70,4km/h volgens de GPS. Toen we bij Veerle kwamen koos Luc er voor om even te vertragen. Ik ging door, maar liet de Fransman gaan. Echter na 2h30 à 3h voelde ik de verzuring al en ging de hartslag omhoog. Lichte terugval was dan ook logisch. Na 3h was het schema net onder de 70K gekomen. Na 4h of 2/3 wedstrijd was ik nog wat weggezakt naar een 68,5km. Vanaf toen werd het steeds meer tandenbijten. Maar ondanks het slechtere gevoel haalde ik nog steeds vrij veel lopers in. Toen Heidi haar ronde achterstand inhaalde verwachte ik elk moment ook Luc. In het laatste uur kreeg ik links een tiental kramscheuten. Maar telkens was het een stap manken en kon ik terug verder. Minder dan een kwartier voor het einde was Luc daar dan uiteindelijk. Proberen aanpikken maar dat lukte niet. Zijn GPS eindigde op 67,9km. Mijn GPS was al uitgevallen maar ik eindigde met 450m achterstand. Logischer wijze dus 67,450km. Al bij al valt de terugval dan nog goed mee.

Maar ... Zowel bij Ludo, Luc en nog enkele Fransen die opmerkingen kwamen geven, was de afstand op de GPS beduidend groter dan in de uitslag. Het verschil is dermate dat je het niet op de foutenmarge van de GPS kan steken. Bovendien waren mijn rondes 2 misteld. Na uitprint van de rondetijden op de computer kon ik de 2 fouten vinden en werd de uitslag aangepast. Ook deze van Luc was reeds aangepast. En het geslacht van Veerle had men ook moeten corrigeren. Desondanks werd zij niet als 3° dame afgeroepen, maar mocht de vierde naar het podium komen. Ze kreeg nadien wel een beker die nog op overschot was. Maar na heel wat moeite hebben we dus een gecorrigeerde uitslag. Nog steeds een PR. Maar ipv ruim 2km, slechts met 137m. Officieel dus 65,197km. Maar we moeten content zijn met wat we halen hè.

Op de terugweg eerst Veerle afgezet, en dan met Luc een frietje gaan stekken. Zo hadden we (ondanks alles) nog maar eens een geslaagde ultra-dag.

1 opmerking:

  1. het is normaal als je rondes loopt dat de GPS meer toont hoor, zo had ik bij de 6u van aalter ook 2k meer op de GPS en zoals je zelf weet was de afstand daar officieel uitgemeten he. In ieder geval sterke prestatie meer dan 65k in 6u, dikke proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen