zondag, mei 08, 2011

5 hete seconden

Doelstelling voor Visé vandaag was 2-ledig. 1°) Minimaal een pr. 2°) PR van Wim verbreken, want vorig jaar in Torhout viel hij het mijne aan en liep er 3h28m04s. De voorbereidingen zaten in de benen. De vorm is zeker niet slecht. Alleen als je dergerlijke plannen maakt weet je vooraf niet welk weer het gaat worden.

Vooral dit laatste was vandaag niet ideaal. Het parcours vind ik trouwens ook niet zo "snel". Met in de eerste kilometer reeds een stevig klimmeke. Alsook op kilometer 16. En kers op de taart van kilometer 30 tot 41 continue bergop met aan kilometer 38 een redelijk kuitenbijterke. Maar soit. Ondanks alles stonden we deze morgen aan de start met het idee "Warm of heel warm, we gaan er voor."

De eerste kilometer door drukte en klimmeke was nog niet wat het moet zijn. Maar vanaf kilometer 2 zat het tempo behoorlijk goed. En het voelde goed. Hartslag net boven de 160. Analoog met Stein. Bij het bordje van de 4 kilometer zij ik tegen mezelf. Yes, we zijn goed vertrokken, voelt goed, vandaag gaat het PR van Wim er aan. Aan kilometer 10 bij de bevoorrading vond ik mijn flesje niet. Van frustratie volgde een klop een de bevoorradingstafel. Nam dan maar de bevoorrading van de organisatie (Gisteren vertelde Gino Casier nog een analoog verhaal vanop wk 100Km. Alsof ik er uit moest leren en niet doorlopen zonder bevoorrading. Dank u Gino). Snelheidsgrafiek krijgt eerste dipje. Maar pakte de draad mooi weer op. Kilometer 16 was er dan de 2° serieuze helling. Kort maar nijdig. Opnieuw snelheidsdipje. En opnieuw herpakten we mooi. Aan kilometer 20 ging hartslag reeds boven 170. Ik neegeerde dit signaal want was ook zo in Stein en beet daar door. Tot kilometer 25 alles mooi volgens plan. Hartslag ging daar wel al naar 178 met een kort piekje op 210. Tussen 25 en 30 werd het moeilijker. Een sneller en trager stuk wisselden af, maar gemiddeld haalden we de 12km/h nog. Maar mentaal was het zwaar en bij de bevoorrading nam ik een eerste keer ruim de tijd en wandelde enkele meters al drinkend. Nu kon de snelheid niet meer hernomen worden zoals het hoorde. Achteraf gezien had ik misschien toch moeten doorbijten. Maar denk dat het verval er toch zou gekomen zijn. En de opgebouwde voorsprong op het PR van Wim was bij die bevoorrading in een klap gesmolten als sneeuw voor de zon (ook niet moeilijk bij deze temperaturen hè). Maar heb nog een ruime marge (>3m30) tov mijn eigen PR. Ook aan bevoorrading op kilometer 35 even gewandeld maar behoud nog steeds voorspron. Bij de klim tussen kilometer 39 en 40 en bij het wandelingetje bij de bevoorrading verlies ik echter ook mijn voorsprong op mijn PR. Was hier eigenlijk niet van op de hoogte. Maar van kilometer 41 tot 42 bijt ik nog eens goed op de tanden en trek het tempo toch nog op. Na kilometer 42 zelfs nog een heuse sprint van meer dan 15km/h. Resultaat PR gemist op 5s na. 3h33m40s.

De bevoorrading op km 10 deed mij misschien mijn PR missen. Maar dan nog zou het een seconden spel geweest zijn. De vorm was gewoon niet goed genoeg om in deze omstandigheden op dit parcours voor een stunt te zorgen. Meer zelfs. Ik heb sterk mijn twijfels dat het bij gewone temperatuur, en vlak parcours zou gelukt zijn om Wim zijn PR te verbeteren.

7 opmerkingen:

 1. En toch in die omstandigheden is dit een schitterend resultaat. 133ste op 613 heb ik gelezen op Chronorace. Dat zegt genoeg. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net geen PR, maar gezien de omsctandigheden en de ontbrekende eigen bevoorrading, een hele mooie prestatie.
  Een paar graden koeler, vlakker parcours en dat PR wordt aan diggelen gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet die twee hierboven bijtreden. Je vorm zit supergoed he, de omstandigheden (parcours en weer) waren dat absoluut niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch weer goed gedaan hoor, en als je binnenkort je PR breekt dan heb je wsl. ook het mijne te pakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat je in 'normale' temperaturen zeker je PR zou gebroken hebben. 't was daar niét normaal. Ik heb veel marathonlopers zien stappen, en niet alleen bij de bevoorrading !
  DIKKE PROFICIAT !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. volgens mij beginnen de problemen op kilometer 19, daar krijgt de gemiddelde hartslag een serieuze knik.

  Maar los daarvan, je doet het toch maar weer he! Weer een marathon achter de kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jammer dus, toch een zeer mooie prestatie, gezien de omstandigheden

  BeantwoordenVerwijderen