woensdag, juni 01, 2011

Mooi WE

Vrijdag werden we reeds opgehaald door de bus van de Krekenlopers. Extra stop op nog geen 500m van mijn deur. Vrijdagavond reden we tot Honfleur. Een pitoresk kustdorpje. Aan het haventje iets ge-geten, en nog wat coktailkes met een jazz-zangereske op de achtergrond. Wel wat laat, maar we vonden ons hotelleke nog terug.
Na een stevig ontbijt trokken we de tweede dag naar Cancalais. We konden daar beschikken over mooie vakantiehuisjes. Na de marathon zouden we naar hier kunnen terug komen om te douchen. Zeer praktisch. Bij onze aankomst werd ruime tijd voorzien voor het inchecken. Samen met Erik en Pauwel kozen we voor een rondje loslopen om die tijd te vullen. Bij het verlaten van het domein gingen ze rechts de macadam op. Ik zag een veldweggetje recht door. Dat proberen? Het ging bergaf met een 3-tal tunnelkes onder de plaatselijke wegen. En plots stonden we op het strand. Strandloopke en via de wegen terug.
Na het loopke nog een douchke en naar St-Malo. Daar moesten de nrs afgehaald worden. Een tourke op de running expo. En 's avonds een pasta party. Koude pasta, rijst of taboulé, warme spaghetti, broodjes boter en kaas, yoghurt en appeltaart. Nog flesje rode wijn en plat water er bij. We kwamen niks te kort.
Daarna de omwalling van St-Malo beklommen. Mooi uitzicht op de baai met mooi helder blauw water. Vele eilandjes met oude burchten en/of omwallingen. De haven met een klein vuurtorentje. De overzet naar Jersey. En vele andere bootjes. Binnen de omwalling een kathedraal en ouderwetse winkelstraatjes. Vooral de horeca viert hier hoogdagen. En aan de chocoladetaart van een plaatselijk patisier kon ik niet weerstaan. Stukje mee genomen om 's avonds tijdens de champion league finale te nuttigen. En daarna direct naar bed. Want de volgende dag werd gestart om 8h30 met een marathon. Die heb ik goed overleefd. Want nu ga ik opnieuw trainingkilometers maken. Het verslag van een geslaagde marathon volgt dan morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten