zondag, juni 26, 2011

Na NVV

Na de nacht van Vlaanderen was er natuurlijk dat gemengde gevoel. Enerzijds goed dat je opgeeft, want anders .... En slecht dat je opgeeft, want die 100km gingen zeker lukken (in welke tijd dan ook).

Maar 2 dagen later stonden we 's morgens al aan de start in Bassevelde. Gestart aan de 14,4km. Zou het rustig doen. Zag een mooi groepje met 2 gekende Runners. Sloot aan en volgde. Na een bocht wind vol op kop, en ik nam de leiding over. Volgende bocht terug zijwind en zette mij terug op de 2° rij. 1° ronde in 24m30s. Volgende ronde zelfde scenario, alleen meer tegen wind. 23m30s en totaal 48m00. Laatste ronde nogmaals zelfde. Had Garmin niet aan. Opgegeven afstand was 14,4 en we waren vast en zeker binnen in 1h12. Ezelsbierkes en pizzames als beloning.

Vervolgens een week voetje laten rusten (en voor kindjes zorgen). Vrijdag naar kidsrun in Hansbeke. Yves Dedapper was daar organisator. Dus daar moesten we zeker bij zijn. Na kidsrun nam ik deel aan de 5km. Bij de start een te snel spoor gevolgd. Nog voor de eerste ronde ten einde was zat ik al kapot. Toen Yves bewees dat hij goede grasmachines had, en het parcours over een pas gemaaide strook van een grasveld liep. Ging het kaarsje nog meer uit. Ronde een zat er op, nu tandjes bijten. Er was niet direct versterking op komst en ik kon de loper voor mij bijbenen. Ging er zelfs over. Toen hoorde ik Kurt naderen. Vertraagde beetje en pakte zijn spoor. Hierdoor kwam ik weer in een mooi tempo. Opnieuw het lastige gras en bospad. Daar moest ik mij echt vastbijten in zijn spoor. Maar het is niet ver meer. Na 10 keer doodgaan finishte ik als 10°. En als afstand en tijd juist zijn: 5,18km in 20m34s dan is dat een PR. Ik liep nog nooit 15km/h op een wedstrijd. Droom al lang om nog eens een 5km onder de 20m te lopen. Dat is immers geleden van als ik 17j was. Toen liepen we met school 3x/jaar rond de watersportbaan. Hoop dit te kunnen bevestigen. Want liep zonder Garmin en twijfel aan mijn eigen kunnen.

Maar 't is wel leuk.

3 opmerkingen:

  1. snelle wedstrijd zo kortelings na je nacht van vlaanderen! 15 per uur man...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die <20' gaat je zeker eens lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Strak PR! Die 39 seconden zal je er zeker ook nog af kunnen lopen.

    BeantwoordenVerwijderen