dinsdag, december 01, 2009

Heupprobleem

Sedert mei aan de sukkel met de heup. Ontstekingsremmers en rustperiodes hielpen niet. Vandaag naar Dr De Neve bij Mensana geweest. Hij zei binnen de 5 min heel enthousiast "ik weet wat jij hebt".

Natuurlijk heeft het fenomeen een moeilijke naam. Maar het komt er op neer dat het dijbeen tov de heup een hoek kan maken. En als die hoek te groot kan worden krijg je daar last van. Dit kan opgelost worden door sterkere dij- en bilspieren.

Dus geen pillen, geen spuit. Ook rusten helpt niet, zelfs gewoon stappen zorgt er voor dat het probleem blijft. Dan maar 20 weken à 3x/week oefeningen gaan doen in Mensana. Om sterkere en vollumeuzere spieren te krijgen. En al zeker 2 maanden niet lopen.

9 opmerkingen:

  1. Spieren sterker maken en met oefeningen sterk houden. Bij de trainingen bij ons veel aandacht voor een goed spier corset in het heupgebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergeet ik je nog beterschap te wensen. Dus bij dezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel success met de recuperatie. En tot één van de volgende lopen. Ik ben na de leie enkele weken gekwetst geweest, waardoor ik helaas 11/11/2009 gemist heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. allee hopelijk heeft de dokter gelijk e, dan dartel je binnen 2 maand were rond gelijk ne nieuwen ;)

    succes met de oefeningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oef, dat is gelukkig goed nieuws. Binnenkort een lopende bodybuilder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. succes met de revalidatie, na blessureleed kom je meestal sterker terug !
    Bedankt voor je reactie op mijn blog, en inderdaad A'pen is niet de mooiste en goedkoopste marathon, maar heb mijn schoonbroer die zijn debuut maakt op de marathon beloofd om hem bij te staan, en hij is al ingeschreven. Kan dus moeilijk terug.

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hopelijk is het deze keer de juiste diagnose en kan je binnen 2 maanden ons weer vervoegen.Kun je geen powertraining voor de benen ;daardoor worden ze ook sterker.Allee heel veel beterschap gewenst en hopelijk tot op een of andere wedstrijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. http://www.bloggen.be/aprilvis/01 december, 2009 23:33

    't Verdict is zwaar, 2 maanden niet lopen. Maar blijven sukkelen zoals de laatste maanden is ook geen oplossing. Veel sterkte bij je revalidatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. gelukkig weet je nu wat het is.... een spoedig herstel toegewenst

    BeantwoordenVerwijderen