zondag, augustus 29, 2010

Marathonschema week 6

Week zonder kids, dus drukke loopweek. Maandag eens iets sneller duurloopje op de loopband. Woensdag onze halve marathon in omgekeerde richting gelopen met JCA. Vrijdag naar Dwars door Nazareth en bewust de korte afstand gekozen om wedstrijdtraining te hebben. Op zaterdag de LSD in de wandeltocht van Kanegem en zondag een startster begeleid met 6 * 30s lopen + 6* 2m stappen.

Voorbije week
Ma 8K duurloop --> 8K in 45m op loopband
Di 13K duurloop --> 0K
Wo 8K wedstrijdloop --> 21K Bellem-Deinze, trage duurloop
Vr 8K duurloop --> 5,45K wedstrijd en doorgelopen
Za --> 23,4K in een 2h15
Zo 32K duurloop --> start to run begeleid

Week 6
Ma 8K duurloop
Di 13K duurloop
Wo 8K wedstrijdloop
Vr 8K duurloop
Zo 32K duurloop

Details voorbije week
Maandag op de loopband 45m 11km/h gelopen op de loopband. HS goed laag kunnen houden. Duidelijk teken dat de conditie verbeterd is.
Woensdag liepen we met JCA onze halve marathon van 11 November in de omgekeerde richting. Met een 30-tal aan 10,5km/h. Eerste 7K liep ik in de groep. Voor de 2° 7K zocht men een andere haas die constant kan lopen en heb ik het kopwerk verricht. In het laatste stuk kon elkeen zijn ding doen. Enkel de laatste 2 à 3K heb ik beetje versneld. Mooi in zone 2 gelopen (uitgezonderd dat laatste stukje). De Garmin connect info bevat een stukje niet omdat ik na bevoorrading 2 hem niet direct herstart had.
Vrijdag werd een testdag. In dwars door Nazareth zou ik de korte afstand als wedstrijdloop doen die voorzien was in de training. Heb 5,45K proberen vlammen. Heb hierbij 2 keer beetje hulp gehad van JCA'ers Kurt en Olivier. Het liep 4K goed, en dan had ik wat terug val. Toch gefinishd volgens garmin aan juist 14km/h gemiddeld. Ikke tevreden.
Zaterdag vroeg uit de veren om op de wandeling in Kanegem de langste afstand te gaan duurlopen. Volgens de organisatie 23,4K. Had geen garmin mee, maar heb opnieuw iets sneller gelopen dan de laatste weken. Was op 2h15 terug. En met een heel goed gevoel.
Zondag dan een start to runster begeleid bij de eerste training. Op het parcours van de loop van de Olifant op 17 okt te Oostende dus. 6 x 30s lopen afgewisseld met 2m stappen. Eens een trainingske zonder zweet.

Bedoeling komende week
Week met kids, maar we gaan toch proberen schema zo goed mogelijk te volgen. En misschien op vrijdag of zaterdag proberen een korte jogging te doen als snelheidstraining.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig heb je deze week de kids terug ... aan dit tempo loop je jezelf nog ne keer voorbij!
    Succes met je voorbereiding!!

    BeantwoordenVerwijderen