zondag, november 21, 2010

Trail Uewersauer vs Bosduurloopke

Na de Halestra training op dinsdag was er woensdag nog de JCA groepsloop. En op donderdag nog eens Halestra. De opbouw v d training begin ik te kennen. Inlopen, techniek oefeningen, de eigenlijke training, buikspieroefeningen. De training donderdag was 2 * 10m aan 1m55/400m.

Zaterdag naar Axel geweest. 8,4Km. Rustig gestart. Aan het wisselpunt meegegaan met een van de lopers van Stekene. Van plaats 28 opgeschoven naar 21. Toen moest mijn compagnon lossen. Stak nog een tandje bij en kwam op positie 20. Ik liep bij de 2° dame en 100m voor ons liep de eerste. Nadat ik bekomen was van mijn tussensprintje stelde ik voor het gat dicht te lopen. Maar de loopster in kwestie kon niet meegaan. Dan maar het gat gelaten, en lady's first. Zo was ik terug 21°.

Zondag 4h uit bedje. En deze moderne dynamische jongere vertrekt met StuBru als compagnon. De weg viel mee. Voor ik het wist was ik in Namen. Daar moest ik switchen van radiostation. En met Deep Purple, U2 en Lou Reed had ik een goed alternatief gevonden. 'k Was plots een ouderwets klassiek geval geworden dat luitsterde naar Classic 21. En de loop...
Na een paar 100 meter mochten we al het bos in en een afdaling lopen. De groep vulde het herfstplaatje voor ons. In het dal mochten we het riviertje overspringen. En dan direct de eerste beklimming. De keuze tussen lopen en wandelen was meteen gemaakt. En voor de slechte verstaanders, 't was wandelen. Want zelfs dat was lastig. Boven kwamen we in een vlakte waar de wind speelde. Het was maar een graat of 2, en als je dan nog de wind in uw gezicht krijgt voelt dit zeer koud aan. 't Was dus de goede keuze om het winters onderlijfje v Odlo aan te doen en de handschoentjes. De bevoorradingen waren prima. Water, Cola, sportdrank en bouillion. Banaan, appelsien, bananebrood, diverse repen, koekjes. Door de koude had ik niet echt dorst. Maar ondertussen weet ik dat dit juist het gevaar is. In elke bevoorrading nam ik banaan, appelsien, water en cola. En we gingen verder. Geen meter vlak. De bergaf ging soms zo stijl dat we deze niet konden lopen en aan de boomstammen moesten vasthouden. Bergop was vaak al wandelend. Maar het leuke was dat we van het ene mooie zicht in het andere kwamen. Het "Lac v d haute sure" mochten we overlopen via een wandelbrugje. En in het vervolg mochten we dit riviertje tegenstroom volgen en verschillende keer over steken. Meestal via smalle betonbalkjes, maar ook via kleine houten brugjes. De herfstplaatsjes werden nog mooier.
Was vrij achteraan gestart (eerste registratie plaats 278), maar kon beetje per beetje oprukken. Kilometer 46. Ik was verwittigd. En mijn opmars werd daar inderdaad gedwarsboomd. Nu ging het echt bergop. En zelfs van het wandelen kwam ik even zonder adem te zitten. De laatste kilometers waren iets minder mooi. We liepen langs vals plat boerewegels terug naar de start-finish. 6h05 voor 50,16 km, en was hiermee opgeschoven tot positie 202. Deze tijd lijkt wat minder. Maar denk dat ik voor het eerst sedert een tijdje van een marathon/ultra morgen nog eens zal stijf zijn. Voor de geïnteresseerden. Ik vond deze trail zeker het aanraden waard. Vooraf betaalde, vroege vogels 30€. Ik 35€. De dag zelf 50€. Een chip was 3€ waarborg + 4€ huur. We kregen een trui, een lekkere zelf gemaakte lasagne en 2 flesjes Calsberg (alcoholvrij bier met appelsap gemengd tot een isotone drank). Volgend jaar samen?

Op de terugweg viel het mij op dat we gewaarschuwd werden dat de afdaling 7% was gedurende 5 km. En daar in die omgeving waren wij voorbij gelopen. En het 2° puntje: Aan 90km/h reed ik Luxemburg uit. Aan de grens ging de N15 naadloos over in de N84. En plots mochten we maar 70 meer. Zijn de Belgische wegen dan zoveel gevaarlijker? Of ligt het aan de chaufeurs. Misschien wel aan het onderhoud v d wegen. Want dit leek mij het grootste verschil. 'k Moet er geen tekeningske bij maken waar ze het best lagen zeker. Ondertussen heb ik al traditioneel de dag afgemaakt met een groot pak friet met stoofvlees.

4 opmerkingen:

 1. troost u bij mij was 't mee ollandse radioposten te doen vandaag, ook geen vettekot zenne :)

  maar terug prachtig prestatie Joeri, een normale mens zou de dag voor zo'n zware wedstrijd niet lopen, heel goede recup blijkbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooooo ! (dat is mijn bewondering !)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ge doet ne mens 2x goesting krijgen..
  ... ne keer om te lopen
  ... en ne keer om friet + stoofvlees te verorberen ;-)

  Sjieke prestatie alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je foto's ook gezien wat een schitterende trail moet dat geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen