zondag, november 07, 2010

Bottrop sluit week af

Na de inspanning van vorige zondag begon de week met rust op maandag.

Dinsdag een Halestra training. Althans dat was de bedoeling. Maar door het herfstverlof was die verplaatst naar 's morgens 10h ipv 's avonds. En zeggen dat er ook mensen zijn die tijdens de herfstvakantie gewoon gaan werken. Heb dan maar in mijn eentje opgewarmd en daarna een 400m, 600m, 800m, 600m en 400m intervallekes gedaan. Een pyramideke dus.

Woensdag rustig groepsloopke met de JCA vrienden. En een gelukkige verjaardag gewenst aan JCA'er Lieven VH.

Donderdag nog eens een Halestra training. 20m opwarmen. Looptechniek. Dan een ronde 100-100. Tot voor een paar weken kende ik dat niet maar dat is in de bochten snel en in de rechte stukken piste rustig. Vervolgens 1000m, 800m, 1000m en 800m tempoloop. 400m tussen 1m40 en 1m50. Dit kon ik aan, maar vrees dat dit voor mij geen tempoloop is, maar interval tempo. Daarna uitlopen. En als dessertje: buikspier oefeningen. 'k Geloof dat ik het nog voel :-)

Weekend dan maar rustig ingezet met rustdag op vrijdag en zaterdag met de kids naar de loop in Terneuzen. De korte afstand rustig afgehaspeld en dan ruime tijd genoten met de kids in tropisch zwemparadijs Scheldorado. Daarvoor vinden we die lopen in Terneuzen zo leuk.

De week werd vandaag mooi afgerond. Mijn 23° marathon+ultra stond op het programma. Om 4h30 vertrokken met Johan Watty en Jan Deschacht naar Bottrop in Duitsland. Op de plaatselijke mijntereinen kwamen we ook Krekenlopers Luc Dejaeger, en Bart Kerwijn tegen. Alsook de Belgen Jacques, Marc B., Bart B. en Ghislain H. Tijd om ons om te kleden. We mochten dit doen in de kleedkamer van de mijnwerkers. Aan het plaffond hangden een hele reeks ijzeren mandjes. Via een ketting kon je die naar beneden halen. Daar moesten we dan onze spullen in doen. En via de ketting terug optrekken. Zo bengelden onze spullen juist onder het plafond. Met een hang slot kon je de ketting vast maken. Leuk om eens te zien. Ondertussen draaide de klok naar 9h toe. En om 9h startte vlakbij de mijn de 50K natuurloop. Ik koos voor een rustige aanpak en zou Krekenloper Bart in zijn eerste 50K naar 5h40 proberen te loodsen. Na de start liepen we meteen een bos in. Bijna de volledige ronde van 25K liep over verharde bospaden (grint). Al in de eerste kilometers begon het parcours ook te golven. Het parcours was dus lastig maar meteen ook prachtig. Tussen de herfstkleuren door ging het bergop en bergaf. Hier en daar een meer. Ook verschillende bevoorradingen. Op 3,6K na een 7-tal kilometers met water. Na iets meer dan 14K, rond de 18K en tenslotte op 21,4K met water, thee, cola, tuc, banaan en chocolade. En na ons rondje van 25K in 2h34, mochten we het zelfde nog eens over doen. Een stuk moeizamer. Met heel wat aanmoedigingen konden we toch vrij goed stand houden. Voldaan maakten we de 50K vol mooi binnen de vooropgestelde tijd. Meer zelfs, de 5h18 kon net niet gehaald worden. We moesten één second extra op de klok dulden. Een medaille van de mijn was de beloning. Bij de start kregen we ook reeds een tas met de mij op. Een technisch T-shirt koste wel 15€ extra. Na de inspanning volgde nog een lekkere warme douche. En met verse energie konden we onze terug weg naar Oostende aanvatten. Een mooie loop, een mooie dag.

6 opmerkingen:

 1. zowel snelheid getraind als de (heel lange) duurloopconditie onderhouden precies, goe bezig zulle!
  Heel afwisselende trainingen bij halestra precies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. terug op ulta-niveau;volgend jaar zul je vlammen op de marathons,proficiat!

  Johanbeton

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opvallend sterk bezig!!!
  'k Zal mij moeten reppen om volgende marathons jou nog bij te houden...

  BeantwoordenVerwijderen