zaterdag, december 31, 2011

Wintertocht & Tis tied ta tut tis tocht

Eerst nog eens 2 weken terug in de tijd. Zaterdag 17/12 liep ik de langste afstand 21km op de Wintertocht in Rumbeke (Roeselare). Even langs een grote baan gestart, maar daarna trokken we direct naar de rustige weggetjes. Vooral de tweede lus was mooi. Startend met een klim over de kasseien van de Zilverberg. Zo kwamen we op het hoogste punt van Roeselare. Dan volgden de Kleiputten. Het mooiste maar ook natste stukje. Voor zij die volgend jaar wensen te gaan: trailschoenen zijn hier een echte aanrader op de 2 langste afstanden. Dan trokken we rond het Sterrebos. Wel jammer dat dit op de verharde weg juist buiten het bos was, terwijl er aan de andere kant van de haag constant een mooi wandelpad lag. Het bleef wel mooi rustig verder gaan. Ook in de laatste lus kregen we nog een mooi smal stukje onverhard. En de 21km zat er op voor dat we het door hadden. Mooie tocht om te lopen.

Om het jaar af te sluiten de 25,6km wandeling in Kortemark gelopen. 4 lusjes die steeds langer werden. Heb het liever omgekeerd, dan nog krijg je soms het gevoel dat ze langer worden. Maar nog maar pas gestart, na passage van de Koutermolen en na 5,8km konden we ons een eerste keer bevoorraden. De tweede lus van 6,2km werd iets zwaarder met onverharde maar goed beloopbare paden (gewone loopschoenen volstaan hier) en met de klim over de Ruidenberg. Dan volgde een lusje van 6,5km waar ik een aantal eerder ingehaalde wandelaars opnieuw tegen kwam. Op het einde een snelle stapper ingehaald. Tijdens mijn colaatje in de bevoorrading was hij er al weer van door. En de laatste lus van 7,1km ging hij plots ook lopen. Hij was het ideale mikpunt om mijn voornemen een snellere laatste lus te lopen, waar te maken. Een kilometer of 3 voor de finish kwamen we aan de "Stationsput". Zonder meer een mooi aangelegd stukje en mooiste stukje van de tocht. Idiaal voor een trappistenloop of een 6-uren loop. Het laatste stukje werd zwaar, maar de laatste kilometers van 2011 zitten er op. Aan iedereen een goed einde jaar, en een fantastisch gezond 2012. Tot volgend jaar.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Joeri,

  Jammer dat ik U niet heb gezien ;) ik was ook op de wandeling in Kortemark. Maar ik heb effectief gewandeld, 13 kilometerkes was voldoende voor mij. Jammer dat mijn knie het verhindert om deze afstand te lopen, ik mis het loopgevoel enorm !! Prettige feesten alvast !!! Andy Cornelis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne jaarwisseling en veel loop plezier in 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jou ook een gelukkig, gezond en sportief 2012 gewenst!!! Met hopelijk schitterende resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen