dinsdag, mei 15, 2012

24h Steenbergen

Het was de week met de kids. Dus een hele organisatie. Last minute nog een oppas gevonden. En de dag er voor hun en mijn eten klaar gemaakt. Vol-au-vent, frieten, pastasalade, pannekoeken. Heel wat werk. Peter opgepikt in Gentbrugge, nr afgehaald, en geparkeerd op het door Erik gereserveerde plekje. Verschillende bekenden gezien. Het ultrawereldje is echt tof en plezant. Zo werd er al ruim gelachen met mijn "snoepkraam", en iedereen lonkte naar de pannekoekjes (op Geert Stijnen na, die heeft zijn professionele bevoorrading). Toch kouder dan gedacht en direct de lange kledij aan. Zo moeten we later die avond niet switchen. Aan de start nog één minuut stilte voor Philippe Verdonck. Vorig jaar nog mijn buur in de bevoorradingszone.
15h: weg zijn we. Vorig jaar eerst gewandeld, nu direct lopend. Defect rondebord zorgde er voor dat we rondetijden niet direct kenden. Behalve lopen mochten we ook beginnen hoofdrekenen. Minder dan 14min op 2,07km. Ik had 14min14s voorzien. Te snel dus. Maar het liep goed. Bevoorrading is belangrijk. Daarom werden de ronden afgewisseld: pannekoek, cola, water, pannekoek, cola, ... Ondanks dit vrij onschuldig schema toch sanitaire stop.
Ondertussen zette men een party tent op met flat screen. En zo kregen we onze afgelegde afstand en overall gemiddelde snelheid. Na 6h meer dan 9,3km/h. Ik had gehoopt op 8,75. Maar ronde per ronde zag ik er tientjes af gaan. Zeker na een tweede sanitaire stop. En een verdere daling na een hongertje. Dit werd mooi opgevangen met de koude pastasalade. Ondanks het nog vroege tijdstip voor een 24h kwamen we her en der toch al wandelaars tegen. Of lopers waar de snelheid behoorlijk gedaald was. De sfeer langs het parcours werd opgedreven door bokalen met kaarsjes die dit jaar niet uitgeregend werden. Ze gaven echter onvoldoende warmte voor de koude nacht. Gelukkig had ik op aangeven van Paul nog vlug een extra loopjasje meegenomen. Dit bracht gelukkig wel redding. Tot kilometer 92 bleef het vlot lopen. De grens van 100km werd nu een eerste doel. Maar niet zonder eerste wandel stukjes. Toch kon ik nog voor 12h wedstrijd de kaap van de 100 volbrengen. Voor mij een PR. Daarvoor waren we niet naar Steenbergen gekomen. Een PR op de 100 mijl en op de 24h zouden volgen. Rekening houden met verval. Maar 80km op 12h dat moet lukken. Een extra ronde bracht me op 102km. Opnieuw met wandelen en reeds een beetje honger. De rest van de pastasalade moest er aan geloven. Wekker 30m later doen aflopen want we gaan ons even leggen. De koude rillingen liepen over mij en krampen werden mijn deel. In beide billen en vervolgens ook beide kuiten. Karakter was plots ver te zoeken en de wekker werd een heel stuk later gezet want het was over. Iets na 6, wakker geworden. Sportzak genomen en naar de douche. Hoe dichter bij de sporthal hoe vlotter het opnieuw ging. Maar nee ik zou opgeven. Het had toch geen zin meer. En zo geschiede. Natuurlijk met spijt in het hart. Maar zo konden we flyeren voor onze 6 uur, konden we nog een extra tukje doen. En konden we Johan bevoorrading geven tijdens zijn 6 uur. Patrick aanmoedigen omdat hij derde zat (achteraf zei hij dat hij juist wou vertragen en dankbaar was voor de info en aanmoediging). Natuurlijk ook de collega 24h lopers aanmoedigen. En zo werd het al vlug opnieuw 15h. Mijn teller was op 102,9km blijven staan. Ondanks het vroege stoppen toch vele positieve reacties. En we moeten tevreden zijn met wat we hebben. Het leven is te kort om te treuren en te piekeren. We liepen een mooie 12h. En 102km lopen is niet iedereen gegeven. Volgende keer beter. Maar nu snel gerecupereerd. Ook dankzij de goede nazorg van kine en pedicure.

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Joeri met je ruim 100 km!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt toch mooi dat pr op de 100 te pakken. 't Was aangenaam om een ganse tijd met je mee te lopen, ultralopers zijn inderdaad fijne mensen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reactie hierboven en deze reactie zijn van Veerle (wegens geen google-account) ipv Philippe Frank Spencer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan me idd inbeelden dat je gemengde gevoelens hebt over deze wedstrijd, maar je hebt toch maar mooi je PR verbeterd op de 100k, super toch en wellicht was het een verstandige beslissing om te stoppen, luisteren naar je lichaam is ook belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. proficiat.... dat doet niet iedereen u na ..

  BeantwoordenVerwijderen