dinsdag, juni 17, 2008

Voorbereiding marathon nr 2

OK, Het is nog lang. Maar je moet er tijdig aan beginnen hè. Na Brussel de rust en dit weekend de herstart. Vanaf gisteren, maandag volgen we nu het schema. We gaan er deze keer voor zorgen dat we niet te snel de kilometers opbouwen. Na 4 of 3 weken de kilometers een beetje inperken en daarna terug opbouwen. En de grote vraag is, hoe reageert de knie hierop. Het schema ziet er ongeveer als volgt uit:

Gisteren alvast een eerste rustig duurloopje van 10,5km met 58m30 in Z1 en minder dan 5m daar boven. En gemiddelde snelheid was toch 9,91km/h. En op aanraden van de specialist ben ik nu ook beginnen fietsen. Dit zou de knie beter moeten ondersteunen bij het opvangen van de schokken. Woon 16,7km van het werk. Donderdag 5/6 een eerste keer naar het werk met de fiets. Vorige week 3 keer. En vandaag dinsdag opnieuw. Voor de rest van de week toch nog een keer of twee met de fiets naar het werk. En woensdag de JCA-duurloop. Vrijdag dan naar Kaprijke naar de jaarmarktjogging. Eveneens een rustige loop, want geen tijdsopname. Zaterdag en zondag gaan we dan ons kilometers wandelen in de horeca. Lijkt mij een goede start voor de opbouw van een marathon schema.

2 opmerkingen:

  1. Beetje veel kilometers als je 't mij vraagt. Ik zou weken van max 80 km nemen (ik loop zelf niet veel meer). En als je kilometers opbouwt, max 10% per week bijdoen en minder kilometers in je rustweken. En na de rustweek niet verder opbouwen, maar even terug lager zakken. Bv 40/45/50/40/50/55/60/40/55/60/65... zoiets...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jihaaaaaaaaa !! nog een plezanten voor Eindhoven !! wedden dat die in "het onderzoek" de meeste punten scoort !!

    BeantwoordenVerwijderen