dinsdag, april 20, 2010

Bosloop & truukje voor trainingsschema

Zondag nog eens in het Hooghoed gaan lopen. 3 rondjes en de Garmin duide 9,51km aan. De eerste kilometer liep niet vlot. De hartslag ging op dat moment ook in Z3. Daarna zakte de hartslag en dat voelde ook stukken beter aan.

Maandag bij Mensana overlegt over de opbouw v d kilometers. Normaal verleng je uw langste duurloop maximaal met 10% per week. Vandaar 2 weken terug 10K en vorige week 11K. Maar dat gaat zo traag vooruit. Dus stelde ik de vraag. En leerde een nieuw truukje kennen. Je doet uw duurloop 2 keer met 24h tussen, aan zelfde snelheid, zelfde parcours, en op zelfde tijdstip. Als je op de 2° dag evenveel of meer in Z1 en Z2 komt, dan mag je probleemloos opbouwen. Gezien ik vorige donderdag en vrijdag 2x een duurloop deed en de results op vrijdag beter waren mag ik naar 15K.

Vandaag dinsdag direct de koe bij de horens vatten. Bosloopje in het Hooghoed. Liep door richting Kruiskerke en rechtsaf naar het bos van Van Ooteghem. Daar was er serieus gewerkt. De paden zijn serieus breed en vlak gemaakt door een kraan. Fantastisch. Echter was dit nog zo vers en niet volledig afgewerkt en waren er plaatsen waar het doorkomen zeer moeilijk was. Maar we zijn terug in het Hooghoed geraakt. Daar nog 2 grote toeren bij en de teller kwam op 14,8K.

Moest deze avond nog eens naar Mensana voor een test. Dat ik juist 15K gelopen had vond Ellen niet zo'n goed idee. Ze krijgt grijze haren van mij :-) Na infietsen volgde toch nog een vlotte test. De spieren zijn in evenwicht (toch binnen de toelaatbare grenzen), de conditie moet wel nog aan gewerkt worden, en ik werd ontslagen. Binnen 3M nog recht op een extra hertest om te zien als alles nog goed zit. Eind volgende week mag ik de 20K proberen.

Vrijdag zou ik graag een bezoekje brengen aan de 24h loop in de Blaarmeersen in Gent. En 's avonds nog afzakken naar Torhout. Zaterdag naar de Vullaertloop te Oedelem. En zondag naar de marathon in Antwerpen. En op al die events gaan we ook om te flyeren voor de 6 uur van Aalter.

4 opmerkingen:

 1. ik dacht dat flyeren niet mocht door die aswolk??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed nieuws dat ontslag, is dat in mensana zelf waar die grote loopband staat of is het in het ziekenhuis bij de rugtoestellen en dergelijke ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel flyer genot ;), weeral goed aant trainen, het ziet er goed uit hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed nieuws allemaal, mag wel eens e!

  meestal loop ik op training zoiezo in Z2 tegenwoordig, maar als ik 2 dagen na elkaar loop is de hartslag op dag 2 meestal lager dan op dag 1 bij mij, waarmee ik wil zeggen is dat een deel van de verlaging van hartslag mogelijks ook door vermoeidheid kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen