zondag, april 04, 2010

De ommekeer

Na snel zwaar gewichtsverlies maart vorig jaar volgden in mei heupproblemen. Wanneer deze bij Mensana uiteindelijk serieus aangepakt werden volgde begin dit jaar een zware val van een trap op die zelfde heup. Als dat ook achter de rug was volgde 3 weken geleden een zware verkoudheid. 3 weken verder en 3 antibioticakuren waren reeds achter de rug. Ondanks nog steeds een zware hoest werd op vrijdag morgen met de zoon de afsrpaak gemaakt om 's avonds in Zelzate te gaan lopen. Echter een lang uitgelopen meeting gooide roet in de planning. Op zaterdag zou ik een zoon naar verjaardagsfeestje brengen en met de dochter naar de Abdijbierenloop in Kruishoutem gaan. Gezien de aanslepende hoest eerst op doktersbezoek. Deze bleek met verlof, en zo een alternatief gezocht. Ook deze vond dat de longen niet goed klonken en vroeg een RX. De plaatselijke radiologie was gesloten. Gezien de aanslepende problemen plannen aangepast en naar de spoed. De RX sluite al snel een longontsteking uit. Echter bij de radiologie raadde men toch aan dat de dokter van de spoed toch nog eens keken. Bloedonderzoek, longen beluisteren, polsslag enz. Problemen met het bloedonderzoek. Uiteindelijk was het reeds na 18h toen de uitslag was dat ik beter een afspraak met een longspecialist maakte. Maar er was geen longontsteking en de antibiotica had reeds zijn werk gedaan. De 4° kuur die ik pas 's morgens gehaald had, mag ik links laten liggen.

Vermoedelijk was dit het psychologische duwtje dat nodig was. Zaterdagavond direct de loopband op voor 3 * 14min. En zondag voor 3 * 18m. Het weektotaal komt sedert lang opnieuw boven de 20K


Volgende week is er Westdorpe en Eeklo. Hopelijk zijn we er dan wel bij. En kunnen we nog eens flyeren voor de 6 uur van Aalter. Daar zijn de inschrijvingen ge-opend, en het algemeen reglement is in draft. Nog 97 dagen.

11 opmerkingen:

  1. Probeer weer heel rustig op gag te komen. Nog een terugval dan wordt het dringen met de tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kilometers niet te snel opdrijven idd, een hulpmiddel daar voor is de 10%-regel (volume niet meer dan 10% hoger dan de vorige week)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen makkelijke tijd gehad zeg! Ik hoop dat je nu van alle tegenslag verlost bent en terug rustig kunt opbouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. amai, je hebt wel een serieuze pechperiode achter de rug zeg! Hopelijk kan je nu stilletjesaan weer opbouwen en blijf je van verdere pech gespaard!

    Ivm je reactie op m'n blog: 't was mijn bedoeling om tot tegen de bevalling te blijven sporten, maar ben moeten stoppen op dokters orders wegens longproblemen (allergieën, mag mijn medicatie hiervoor niet innemen) en rugproblemen en kreeg te veel last van zogenaamde "harde buiken", teken dat het echt wel rustiger aan moest. Kindje gaat nu voor hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. The best is yet to come.
    Rustig opbouwen, het seizoen is nog lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. een rustige opbouw is hier aangewezen...succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi rustig aan het opbouwen zie ik, het gaat de goede kant op, mss tegen zondag...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hopelijk is het leed nu geleden en kan je opnieuw gaan opbouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Joerie

    Je hebt blijkbaar de laatste tijd veel miserie gehad. Hopelijk genees je snel om schitterende tijden te realiseren.Veel beterschap en misschien tot één van volgende wedstrijden....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. amaai, je hebt je kruis al wel mogen dragen de laatste tijd .. op naar betere tijden (jaja, ook op wedstrijden ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen