maandag, juni 07, 2010

1° Maasdijkmarathon

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, "1°" slaat op de editie van de Maasdijkmarathon, en niet op mijn uitslag.

Om 6h45 afgesproken met nog 2 JCA'ers. Samen op weg naar Ravenstein (deelgemeente van Oss). Onderweg kwamen we al de eerste obstakels tegen. Autosnelweg (dacht A65) afgesloten. Verkeerswisselaar in St-Hertogenbos heraangelegd en GPS kon er niet echt mee overweg. Eerste bus van 9h gemist. Maar met de bus van 9h30 werden we snel naar de start gebracht. Mooi optijd konden we onze inschrijving regelen, klaar maken, en nog wat van het zonnetje genieten.

Om 11h30 volgde de start. Een loden zon dwong me tot een trage rustige start, helemaal achteraan het pak. En dan begonnen we aan een inhaalrace. Uitgezonderd 3 Belgen (Vincent Meers, Ludo Frederix, Guido Mondelaers) die de start hadden gemist. Deze kwamen vanuit de achtergrond voorbijgeflitst. Vincent kenden we al, door het flyer werk voor onze 6 uur van Aalter. Tijdens zijn inhaalrace vroeg hij als we op 11 juli iets minder warmte kunnen regelen. Graag, maar dat hebben we nu net niet in de hand. Voor de rest gaan we natuulrijk onze uiterste best doen voor de deelnemers.

Maar terug naar de orde van de dag. Eerste 6K in 37:18. Dit rustige tempo konden we een hele tijd aan houden. Ondertussen liepen we over de Maasdijk. Dit leverde mooie natuurzichten over de Maas met zeer veel pleziervaartuigen. Ook verschillende plassen en meren. Deze en ook doodlopende zijarmen zorgden er voor dat de Maasdijk nogal kronkelde en niet altijd dicht bij de Maas liep. En als je in zo'n mooi weer langs een rustige rivier loopt met aan de zijkant bankjes om er naar uit te kijken, dan denk je wel eens om daar te gaan zitten. Maar die gedachte lieten we snel varen. Onder weg veel bevoorrading. Door de warmte had de organisatie aan de bewoners gevraagd om ook water aan te bieden. En Nederlanders reageren daar natuurlijk uitgebreid op. Eentje bood zelfs banaan, appel en tomaat aan. En nog wat verder kon ik kiezen uit 2 zelf gebakken cakes. Die met chocoladestukkjes smaakte in elk geval naar nog.

Ondertussen aan kilometer 30 in 3:06:14. Dus nog steeds het zelfde tempo. (Volgens mij zal de details v d Garmin aantonen dat dit niet volledig klopt, eerder tot 28K dan tot 30K). En dan daalde het tempo. Aanvankelijk wilde ik mijn normale taktiek gebruiken. NIET wandelen, blijven lopen. Want wat staat er op de Gentse tramkoarte? NIE PLEUJEN! Maar ik kon de hartslag niet terug omlaag krijgen. Besloot toch maar te wandelen want vreesde dat de gevolgen anders nog erger zouden worden. Een heel stuk flink doorgewandeld. 7K/h. En daarna terug aangezet. Tempo was nu slechts 8,5K/h. Maar heb dit nu wel kunnen aanhouden tot het einde. Netto tijd werd uiteindelijk 4h31m23s.

In april'09 liepen we nog 3h33, begin juni'10 is dit 4h31. Enerzijds pijnlijk, anderzijds hebben we er toch weer een marathonneke bij. 14 gefinisht, 15 gestart.

4 opmerkingen:

 1. Het zal zondag wel een warm karwei geweest zijn. Heb overigens van nadere deelnemers gehoord dat het leuk was om daar te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch weeral een marathon bij op je lijstje ... proficiat Joerie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het ongelooflijk dat je na zo'n korte periode terug al een marathon loopt. knap jong, chapeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent terug aan het komen naar het marathonlopen en dat is zeker goed nieuws.
  Je hebt er terug ééntje bij op de teller... Tot vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen