woensdag, oktober 05, 2011

Laat verslag Monschau

Zaterdag 13/8 in de voormiddag in de regen geholpen om de Halestra pistemeeting voor te bereiden. Ongelooflijk hoeveel werk er is om een 400m horden te organiseren. En dat is dan nog zo vlug afgelopen.

Maar soit. Iets gegeten en naar Konzen vertrokken. En het was daar mooi weer. Was samen met Christian en we haalden de herinneringen van Waldniel op. We hadden toen ook goed weer en België veel regen. Nummers afgehaald en heel wat bekenden ontmoet. Paul, Vincent, Rinus, Mo, ... Gratis ijsje gelikt. En dan naar de pasta party. Blijkbaar had iedereen daar ambitie, want 's avonds liep het daar vlug leeg. Samen met Vincent dan maar de Paul uit zijn tentje gehaald. En nog een bar in een nabij gelegen hotelletje opgezocht. Die man kende alle speciale cafétjes en verdoken brouwers van België, inclusief de Belgische kustlijn.

Nu een slaapplaatsje zoeken. Ik slaap op een éénpersoonsmatras achteraan in de auto (koffer). Stond in een rustig straatje in het verlengde van de finish. Paul wist te vertellen dat de wei waar zijn tent stond zeer rustig was en recht tegenover de start. Ikke mijn auto naast Paul zijn tentje gezet. Goed geslapen, maar om 6h gewekt door zeer hevige regen. Klaar maken, eten en tot 5 min voor de start in de auto gebleven. Dan vlug naar de start. In dit weer foto's nemen zag ik niet zitten. De start had ik de dag voordien al vast gelegd. In de gietende regen starten we. Na een kilometer of 2 een afdaling op een grint pad. Was precies in een rivierke dat we liepen. Ook het eerste stadje waar we kwamen was herschapen. De banen lagen deels onder een stromende streep water omdat de riolen het niet tijdig konden slikken. Maar na een klein uurke lopen werd het droger. Wel bijna constant regen, maar was goed te doen om in te lopen. De ondergrond lag echter wel zeer zwaar. Deze als mooie marathon omschreven door vele deelnemers werd dit jaar de natste. Zal nog eens moeten terug komen om het ook een van de mooiste te vinden. Maar zelfs in de regen was het zeker en vast een mooie. Groen, bijna een echte trail. Könzen, hopelijk tot volgend jaar. Misscien voor de 63km die dan voor het eerst gelopen wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten