woensdag, oktober 05, 2011

Medoc zon, wijn en ook beetje marathon

Na Monschau direct vertrokken voor 14d Ierland. Was met de kids. Waardoor een volledige loopstilte volgde. Resultaat zag je in de kilo's.

Na Ierland een weekje werken en dan zonder kids naar de Medoc. Verbleef daar in zelfde chambre d'hotes als Gert, Katrien en Koen. Het was daar een Belgisch marathon onder onsje. Na een lange rit leerden we daar ook een eigenaar van een chateau kennen. De volgende dag (na een loopje met Katrien langs vele binnenbaantjes) konden we al direct een privé rondleiding op een plaatselijke chateau krijgen. Zij die met de vlieger gekomen waren stopten mijn koffer vol met hun wijn.

Die dag verder de Gironde afgereden tot aan de Atlantische Oceaan. Aangename temperatuur die dag, maar regelmatig toch wat motregen.

Op vrijdag de nummerkes gaan halen. Rode lopers tegen gekomen. We konden cognac proeven en reeds verschillende wijnen. Want na de aankomst stonden heel wat standjes. We aten er oesterkes, en slakjes, en verloren zelfs de tijd uit het oog.

Dan toch nog maar menuutje eten ook. Ook al was het september. 't Was op een teraske bij meer dan 30°. Genieten dus. Was al stukje in de namiddag.

Maar gezien het supper weer, toch nog naar het strand en de Atlantische Oceaan getrokken. Er genoten gelijk een klein kind. Tot 20h30 in het water gebleven. En was er geen beedje fris. Daarna zelfs nog teraske gedaan. (Wel jammer dat we binnen moesten zitten om te eten bij zo'n mooi weer. Ze serveerden nie buiten). Maar 't was toch wree goe.

Volgende dag een invasie van lieveheersbeestjes. Naast de rode lopers en de vele onbekenden, waren ook wij in zo'n tenuutje. Het was nog vroeg, maar al zo warm dat ik besloot in bloot boven lijf te lopen. Mijn vleugeltjes zaten vast met rekkertjes die nadien een wit streepje op een bruin lichaam zorgden. Naast lieveheersbeestjes nog een ganse zoo gezien. Het verkleed thema was dit jaar "dieren". Een originele interpretatie was bvb een vrouw verkleed als Brigit Bardeaux in sm pakje met een zeehond. Maar wel MET een boodschap. Tegen de mishandeling van dieren.

En toen starte de marathon. Een eerste proevertje na exact 1km sloegen we over. Maar op 2,7km was er een Grand Cru Classé. Het proeven kon beginnen. De eerste kilometers gingen vrij traag. Natuurlijk deels door het proeven. De temperatuur was warm, maar de zon kwam er niet echt door. Gelukkig. Maar na meerdere uren, verschillende wijnen en een kilometer of 25 werd het plots zonnig. In dit warme weer, dan toch maar enkele wijntjes links laten liggen. Maar na kilometer 35 begint het eten. We kregen eerst een sneetje rauwe ham. Te druk en geen tweede meer genomen. Dan maar bij de oesters. Die lagen er in bergen. Ze waren vrij klein maar lekker. Heb er dan maar een half dozijntje binnen geslurpt. Ondertussen zat ik een behoorlijk stuk achter op de rode lopers, Katrien en Gert. Koen was ietsje achter op. Dan maar mijn snelste stuk gelopen. En net bij de steak kwam ik er terug bij. Wou niet opnieuw achterstand oplopen en heb het dan maar bij één stukje vlees gehouden. Maar ze waren wel de frietjes vergeten. De kaas was ik geen fan van. Dan maar door tot bij de frisco. En dan finishen. Net geen 6 uur. En dan ben je nog vooraan in de 2° helft.

's avonds met zijn allen nog eens fijn gaan tafelen. De volgende dag via Bordeaux de terug tocht aangevat. Maar niet in één keer. Op maandag nog Saumur bezocht. Ben daar fan van Combier. Lekkere pure sterke drank. Nog een Loire kasteeltje bekeken. En dan huiswaards.

De marathon hebben we gelopen, weer eentje bij. Hoewel je meer van een carnavalstocht kunt spreken. Maar het weekend in zijn geheel is supper geweest. Tot volgend jaar, mag ik hopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten