maandag, februari 02, 2009

Even naar Apeldoorn

7h30 afgesproken met Johan Beton en Marathonloper aan het rondpunt in Aalter. Zij stipt op tijd, ik nog ff terug om brief met mijn nummer te halen en nog tanken. 7h45 naar Zomergem om Kurt op te pikken en met onze vieren naar Apeldoorn. Op een 30-tal km voor Apeldoorn tussenstop om iets te eten, drinken en benen te strekken. Rond 10h30 waren we aan de parking. Met de bus naar de inschrijvingen, dan met busje naar de sporthal. Met busje van sporthal terug naar de start.

Juist voor de start geen Mo te zien bij de afgesproken Wok. Hij liep vandaag zijn 100° en zou op initiatief van Rinus in de bloemetjes worden gezet. Er stond enkel een groepje "oranje-gekke" Nederlanders. De warme jas uitdoen en in de zak met ons nummer gestopt en afgegeven. Naar het startvak en stipt om 12h de start. Na 2m over de startlijn (gelukkig was het met chip). En dan rustig loopje. Was in de "Veluwe", echt wel een hele mooie omgeving. Zowel zeer bosrijk als een stuk heide. We vragen ons af hoe deze marathon er zou uitzien als de natuur wat meer in bloei staat. Enkel de lange grote weg bergop, nogthans in een mooie bosrijke omgeving doet het schone parcours wat oneer aan. Aan elke 5km stond een klok. Zeer handig. Bruto tijden? Op 5K was het 30m, op 10K was het 58m, op 15K was het 1h25 en op 20K was het 1h53. Dus telkens om en bij de 28m per 5K (als je de 2m verlies van bij de start er af doet). Ook op de 1/2 marathon stond een klok en die sprong net op 1h59 bij mijn passage. Ik voelde mij prima, tijd voor een voorzichtige versnelling. Op 25K was de tijd 2h19, dus om en bij de 26m. Op 30K werd het 2h46 (terug 27m, maar lastig stuk), op 35K 3h13 (idem), op 40K 3h39 en bij de finish 3h51 bruto tijd. Duidelijke negatieve split gelopen, wat voor een goed gevoel zorgde.
En dan was er natuurlijk de koude. Vooraf de vraag wat gaan we aantrekken. Bleek dat mijn keuze voor een odlo-onderlijfje en dry-fit met lange mouwen een goede keuze was. Slechts 2-laagjes, maar voor mij best OK. Maar bij elke bevoorrading kregen we water en sportdrank met ijsbrokken. Na de aankomst wel direct een deken van het rode kruis was zeer goed (zoals de volledige organisatie trouwens). En dan heb ik effen gewacht op Martine. Was de eerste keer dat ik haar ontmoete. Even willen praten, maar de mond was te bevroren om vlot te communiceren (nog nooit meegemaakt). In de koude niet meer aan Mo gedacht (sorry). Had bij de ingang van de 2° ronde nogthans de supporters zien staan met hun spandoek, en toch nog uit het geheugen gegaan. Maar toch een dikke proficiat voor die 100° ver voor die 60° verjaardag. Hopelijk geraken wij ooit ook zo ver.

En dan terug busje naar sporthal, douchen, massage, kleden en terug busje naar start/inschrijving. Daar gingen we in de tent iets drinken. Bleek daar nog 4 personen te staan die de laatste zaken aan het weg doen waren. Bar, tap, frigo's was al allemaal weg. Dan maar naar de inschrijvings-zaal, daar bleek een "restaurant" te zijn. Als we vroegen om iets te drinken, bleek de bar gesloten. Er was enkel een receptie voor de vrijwilligers. Maar heb daar toch ietsje kunnen versieren. Met de bus terug naar de parking. Het bleek direct dat de Nederlanders niet zo lang napraten na hun loopprestaties, want die was op enkele wagens die aan het inladen waren helemaal leeg. Wij ook weg, en onder weg dan maar een tussenstop gemaakt voor nog enkele drankjes. Gezien de afstand was het wel reeds 21h30 als we terug in Aalter à het rond punt waren. Maar hij zit er opnieuw op. Nr 6 staat in ons lijstje, en met een tevreden gevoel.

The day after.
Geen spierpijn, goed gerecupereerd. De knieën zijn momenteel beetje zwakke plek. Maar ik ga nu 9 dagen rusten. Loop pas opnieuw op 12/2. En als het dan lukt, gaan we dromen van een Ultra-avontuur.

17 opmerkingen:

  1. leuk om je even gesproken te hebben! en knap gelopen hoor!
    groet martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een prachtige prestatie Cremke, het houdt niet op en nu nog die ultraloop aangaan, chapeau...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verslagje! En je hebt weer een paar beroemde webloggers ontmoet, jammer dat je Mo niet gezien hebt. Veel rustplezier, en geniet nog maar even na van je prachtige prestatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoals in Genk, eventjes vlug op en af om een marathonneke te lopen...
    Knap gedaan, jong!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een heel knappe marathon gelopen Cremke,proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Proficiat hoor...mooie prestatie in deze koude omstandigheden...spijtig dat je Mo niet meer zag.Op naar de Ultra.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige marathon in die vrieskou.
    Proficiat !
    Ik ben eens benieuwd naar je ultrarun-plannen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nee Cremke na de wedsrijd is Nederland geen België. Da´s wel eens jammer. Moie wedstrijd gelopen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. da gaat daar nen bonk geven in torhout (het wordt zeker een PR :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Knappe prestatie! Dikke proficiat met je tijd en 'negative split'.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. super gelopen Cremke! Zeker gezien de kou in Apeldoorn

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd. Goed gedaan. Zeker onder die omstandigheden. Klasse .

    Groet Mo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. straffe kost Joeri, een heel stuk onder de 4 uur, chapeau!

    Peter.
    http://peterdedecker.com

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dan heb ik bij de 30km vlak bij je gelopen want ik liep toen met Martine.
    Mooie tijd gelopen hoor en helaas niet gezien.
    En ik moet zeggen dat bij deze marathon ook alles snel werd weggehaald door de organisatie en een groot min punt.
    Geniet ervan.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een hele verplaatsing om in die barre koude een marathonnetje te lopen . T'zal wel warrmer geweest zijn in de wagen . Jammer dat je niet langer kon genieten ter plaatse in een verwarmde hall . Voordeel is dat je dan wel op tijd thuis bent . Hou die knieen in de gaten en veel succes op diene ultra .

    BeantwoordenVerwijderen
  16. verdorie Cremke ge zijt nogal een beetje goe bezig respect echt chic

    BeantwoordenVerwijderen