maandag, juni 15, 2009

34: Marathon Amersfoort 750j

Nadat de heupproblemen duidelijk niet opgelost waren, hebben we opnieuw 7 dagen gerust. Maar dan waren er de feestelijkheden in Amersfoort.

De Stad Amersfoort bestaat 750 jaar. En dat willen ze laten weten met vele feestelijkheden. En daar hoort een speciale éénmalige marathon bij. Een startschot gegeven vanop een tank met een militair seinpistool. En een parcours door de brandweerkazerne, op het domein van de werkplaats van de NS liepen we door een gebouw met oude treinen en locomotieven. HET kippevelmoment was zeker en vast dwars door het station van Amersfoort. Verder liepen we ook door de zoo en zagen de olifanten, zebra's, giraffen, een soort rund en een soort rendier. Als laatste bezienswaardigheid liepen we door een militair domein langs heel wat oude tanks en kregen we nog een hellingske op de oefentereinen er gratis bovenop.

Tot daar liep alles vlot. Vooraf hadden we bloggers Mo en Rinus gezien, en leerden we Hans de loper en Leonie kennen. Ik starte rustig, lage hartslag, mooi tempo. Genieten van de omstandigheden. Na een kilometer of 12 begon ik de heup te voelen. Maar toen was het nog een zeer zacht gevoel en kon ik probleemloos stand houden. De hartslag steeg langzaam, het tempo bleef mooi. De pijn werd echter steeds erger, en dan komen er ook steeds andere pijntjes bij. Vanaf kilometer 30 was het echt tanden bijten. En iets na 32 kilometer ben ik toch beginnen wandelen, afwisselend met eindjes lopen. Toen viel de Garmin uit, maar de laatste 3 à 4 kilometer beet ik keihard op de tanden. De laatste kilometers gingen al trekkebenend, maar ik haalde de finish. Ik was zelfs verwonderd als ik de klok zag. Bruto 4h08m##s. Had een stuk meer verwacht. Maar hij zit er op, en nu moet er wel een uitgebreide rust periode komen.



Nog een Ned-Be taalweetje: We moesten opletten voor "langsgroeven". Iets typisch Nederlands, dat je in België niet tegenkomt. Hoewel, door de stevige regeval 's morgens was het bij ons vertrek her en der opletten voor het water dat bleef staan in de spoorvorming.

21 opmerkingen:

  1. Mooi dat je nu ook zo'n éénmalige marathon op je palmares hebt staan, en dat je ondanks je heupproblemen toch de finish hebt gehaald. Proficiat! Aan karakter ontbreekt het je niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, 'k wil niet anoniem blijven. Onderstaand berichtje komt van aprilvis...
    groetjes, misschien tot in Torhout. Jij als supporter???

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En om juist te zijn, 'k bedoelde "bovenstaand" berichtje...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze staat toch maar mooi op je lijstje. Nu wel even je rust nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Top gedaan hoor en best een mooie tijd gezien het parcour.
    leuk je gezien te hebben en geniet lekker na.
    En natuurlijk rust.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze heb je weer mooi tot een goed einde gebracht hé...van karakter gesproken. Proficiat.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt dit jaar overschot aan karakter maar jammergenoeg wat lichamelijk problemen!Je hebt het toich alweer volbracht.Je bent echt een karaktermens.Hopelijk ben je rap verlost van die vervelende heupblessure en kun je weer normaal een marathon uitlopen.Nog veel beterschap gewenst en misschien tot in Torhout.

    Johanbeton

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jammer van je blessure. ik zag je idd. op de foto staan. ik was te laat. op karakter heb je het gered. nu even rust

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hebt toch wel weer mooi een marathon uitgelopen! En altijd leuk om weer eens een zuiderbuur te ontmoeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ondanks alle problemen toch nog een mooie eindtijd gehaald,knap.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Verzorg je maar goed , hypothekeer je toekomst niet door je karakter . Het zou jammer zijn moest je noodgedwongen een lange periode buiten strijd zijn . Tot op een dezer dagen misschien ...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Proficiat voor het halen van de eindmeet

    See you in IFF. Gezond en wel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hopelijk blijft die heup niet te lang aanslepen, veel beterschap en proficiat voor je marathon...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. toch knap dat je 'm hebt uitgelopen.
    proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat je karakter hebt dat wisten we al, maar knap gedaan hoor, je wou die echt lopen en je hebt het gedaan! En nu rusten, kan ook eens deugd doen hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Da's helegaar zo gek nog niet 4:08 met je trekkebenen! Leuk je even gesproken te hebben, en inderdaad: volgende keer iets langer!!! Nog plannen binnenkort (na een verplichte periode rust uiteraard!)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ge zijt zo zot als een achterdeur, een marathon lopen als ge weet dat uw heup nog nie hersteld is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kijk aan, weer een positief bericht over Amersfoort. Sterkte met de heup!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Haaaa Cremke! Wat leuk om je te ontmoeten in regenachtig Amersfoort. Prima tijd hoor, 4.08! Niet fijn dat je je heup begon te voelen, neem je rust lekker om er daarna weer terug in te vliegen!
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Pur Sang !!! vol met karakter proficiat jong ! verzorg je goed

    BeantwoordenVerwijderen