zaterdag, juni 20, 2009

Nacht van Vlaanderen, de resultaten

Gisteren avond naar Torhout gereden. Verschoot van de drukte. Geen ambi zoals in Ned of Fr, maar naar Belgische normen toch een aardig druk centrum. De start gezien met verschillende bekenden. Andre Mignau die alles in goede banen leide, maar wel duidelijk zenuwachtig was. Proficiat Andrè, alleen jammer dat het vanaf de zijlijn was dat we het zagen. (maar vlug iets anders of we worden te emotioneel)

Na wat gewandel kwamen we op het punt waar je de lopers meermaals per ronde zag. En daar kwamen we Frank Spencer tegen die er al weer heel goed uit zag na zijn bijna dood ervaring. Hij was zelfs al weer allert en snel genoeg om het laatste pintje uit de drank automaat te bemachtigen. Ook Berry stond er in afwachting van het startschot voor de zwemproef. Maar hij zal nog een dag moeten wachten. En 't ventje van Katrien. Ook Fre stond daar. Plots zag ik dat hij ook een nummer op had, en hij melde doodleuk dat hij op Sandra stond te wachten om met haar verder mee te lopen. Ook Francis zag ik plots met een van de lopers mee hollen, en na de finish ontmoete ik hem nog kort. Beetje verder kwamen we dan ook Sjarlot tegen.

En zo komen we langzaam bij de lopers. Op een kilomter of 3 van de finish zag ik Jochen Tourlousse in 3° positie lopen. Ik bood hem aan om wat kopwerk te doen, zoals hij in Gistel voor mij deed. Het was niet nodig, hij werd knap 3°. Nadien kwam ik hem nog tegen en zij dat hij wat onbeschoft was geweest. Na 39km hebben we daar alle begrip voor. We zagen een Bart Degroove die 9° werd ondanks precies toch een iets mindere dag. En eerste JCA'er werd Lieven Vanheule die met zijn 16° plaats opnieuw ruim onder de 3h kon blijven. En ik ben heel blij te mogen melden dat nog een JCA'er de grens van de 3h een eerste keer kon doorbreken. Johan Beton werd 25° in 2h58m21s. Nogmaals een dikke proficiat Johan. Ik zag Chris Peeters kort na de finish die duidelijk zeer tevreden was met haar 51° plaats en 2° vrouw werd. En daarna heb ik de finish voor de 3° plaats niet gezien. Maar blogster Sandra liep een fantastische 1° marathon. En verloor slechts in de eindsprint een podium plaats. Ze werd 4° op 3s en met 1s voorsprong op de 5° plaats. Ook Gert liep opnieuw een mooie tijd 3h27m48s. Kort nadien gevolgd door een heel vlot lopende Harmsie. Precies geen zenuwen voor zijn eigen organisatie van zondag, en vlug een marathonneke mee pikken. Ook Aprilvis Jan is definitief van zijn blessure verlost en deed er nog maar een marathonneke bij. Naast Sandra was er nog een facebooker die debuteerde. Feestneus Nico, geflankeerd door raspaard Katrien (die ook de knop omdraait, en niet meer de marathon voor een tijd maar voor de fun loopt. Waar gaan we die nog allemaal terug zien) Ik zag ook nog Olifantje Wim de finish naderen. En vermoedelijk nog wel wat bloggers die we vergeten.

Van JCA kant was onze Kurt "Mara-Taghon" die de 100 liep, bij debutant Luc gebleven die net onder de 4h zijn eerste op zijn lijstje kon zetten. Samen met Wim die er na zijn snelle Zeeuwse, nog een rustige Vlaamse bij deed. En ook JCA'er Peter Wouters komt stillaan dichter bij een 20° Marathon na er gisteren nog eentje bij te hebben gedaan. Hij kon juist voor de finish Koen nog achter zich laten.

En na de marathon de ultra's niet vergeten natuurlijk. Marc Papanikitas staakte vroegtijde de wedstrijd, ook Franki Leus was v d partij en liep de 100 uit. Net als Gino Casier, Cony en Dorra, Serge (Molenlopers Bekegem). Speciale aandacht voor onze JCA'ers. De twee Kurten. Kurt Bomerè werd in dit Internationla topgezelschap knap 91° in 8h36m49s. Een stuk sneller dan vorig jaar. En ook Kurt Taghon bleef alweer onder de 10h en heeft er zo een mooie 2° 100 bij op zijn Palmares.

Aan allen, een dikke proficiat.

Enerzijds een leuke avond met veel bekenden. Anderzijds pijn in het hart om niet zelf een eerste 100 te hebben gelopen. En nog het ergst van al. Na een week rusten is de heup verslecht ipv verbeterd. En na het avondje uit zijn we niet op tijd wakker om op visite te gaan bij de dokter. Denk dat het er toch zal moeten van komen; Ik vrees dat dit meer is dan en gewone overbelasting.

10 opmerkingen:

  1. t'zal inderdaad niet plezant geweest zijn om dit alles vanaf de zijlijn te moeten meemaken. Hopelijk vindt de dokter vlug een oorzaak en een oplossing!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lopen zal inderdaad veel plezanter zijn, maar ge hebt het toch allemaal heel goed gevolgd. Een uitstekend verslaggever...
    Veel beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi verslag joeri, t zal nie lang duren of je loopt die ultra van 100; succes met t hertsel van de heup.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat je toch een beetje hebt kunnen genieten daar. Ik hoop dat je snel weer aan het front zult staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hopelijk ben je vlug van die vervelende blessure vanaf...nooit plezant om aan de kant te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eens voor supporter spelen is best eens plezant ( maar het mag niet te lang duren ) Mooi verslag en de volgeden keer sta je terug tussen de deelnemers !
    Wim
    aka Wimdeolifant

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hopelijk is het snel opgelost met je blessure en kan je er zo weer invliegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi verslagke zeg !! en merciekes voor de suport ! leuk jou zo overal te zien opduiken ,al moet ik toegeven als je meeloopt is het toch leuker (meer gezwans en gezever en zo ) :-) maar we hebben een eindje met je vriendjes van de Club vn Aalter om ons kunnen lopen zelfs met Tahgonske , ja man dat is een "kanjer" zenne ! proficiat aan allemaal nogmaals

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een feest gebeuren zeg en had er graag bij geweest.
    Rustig aan en hopelijk snel beter met de heup.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een verslag met een breed ineressebeeld . kzal een goed woordje doen bij Jochen Tourlousse als je eens een haas nodig hebt .
    Drink nog een Napoléon en zorg dat je er vlug bovenop komt ,... indien niet dan staat er jou een mooie carrière als verslaggever te wachten .

    BeantwoordenVerwijderen