zondag, juli 18, 2010

Drukke loop week


De voorbije week was een week zonder kindjes. En dat verschil merk je in de kilometers. De weekgrafiek toont duidelijk afwisselend een drukken week qua kilometers en een drukke week qua gezinsleven (met weinig kilometers).

De loopweek begon op dinsdag. In de zomer zijn er op dinsdag de lopen in Zeeuws Vlaanderen. Met deze week Groede. Vooraf 7km gelopen, en dan 2 rondjes van 3,3K in ruim 19m en een laatste rondje in net geen 16m. Maar het ging moeizaam.

Op woensdag JCA training. Er werd juist overgeschakeld naar de grotere toer. 15K dus. Heb lang en veel een klein beetje achter gelegen, maar heb de toer ook volbracht. Al weer op karakter.

Op donderdag de 3° loop van het kustcriterium. Zeebrugge. Liep ik 2 jaar terug ook. 2,5K wind op kop richting Blankenberge. 2,5K terug naar Zeebrugge en dat 2x. Doordat het hoog water nog niet zo lang achter de rug was, lag de ondergrond er zeer zwaar bij. En dan nog eens de wind. Ging dus weer moeizaam met 10K in een 58 tal minuten.

Op vrijdag naar Assenede. 15K samen met Ronny, Philippe en JCA'er Geert. Verschil met de vorige wedstrijden die niet goed liepen was dat ik nu niet alleen zo ver van achter liep en het zo een stuk gezelliger werd. Maar het was nog steeds afzien. De conditie komt maar niet in orde dit jaar.

Zaterdag naar de begrafenis van John zijn pa, die jammer genoeg ook tevroeg ons en vooral John verliet. Daarna naar Blankenberge om nog eens af te zien op het strand tegen de wind in en in de duinen naar de Duinse Polders en rond de Fonteintjes. Zeer rustig begonnen à la feestneus Nico. Als aller laatste dus. Die van de organisatie panikeerden al, "ze zijn al aan het verzamelen zulle". En dan beginnen opschuiven. Eerst stukje dijk, dan de duinen in. Terug duinen af, rond de meertjes v d Fonteintjes. Terug de duinen over, langs de trap naar beneden en op het strand richting Zeebrugge. Draaien en met de wind pal op kop naar Blankenberge. Eén iemand kon mij bijhalen. Pikte aan, en we deden elk om beurt kop en beukwerk. Vertelde dat zijn vinger uit de noot was bij de afdaling v d trap en dat hij er hem terug kon intrekken. Leuk. Maar het klikte in het lopen. Na het keerpunt te Blankenberge wind mee tot aan de Duinse Polders. Duinen over, meertjes rond, terug duinen over. Afdaling naar de dijk. In het bergaflopen liep ik mijn compaan los. Beneden effen gewacht en samen over de streep. Bij het geven v e hand direct de opm dat ik voorzichtig moest zijn omwille v d vinger. Was het door de compagnie? Maar voor het eerst deze week ging het beter.
En na een nachtje feesten in Gent (voor zij die ook gaan en in de drukte geen parkeerplaats vinden: best niet parkeren met 4 wielen op het voetpad, de politie verzameld extra fondsen om de Gentse Feesten te sponseren), iets na 10 wakker. Alles klaar gemaakt en naar Bassevelde voor een wandeltocht. 32K van Bassevelde naar Boekhoute en naar Philippine. Geen tijd voor mosseltjes deze keer. Van Philippine terug naar Boekhoute en naar Bassevelde. 31,71K Ondanks de voorzieningen op een wandeltocht had ik toch mijn drankgordel meegenomen. Gelukkig. Want het was warm. In de eerste 3 stops telkens een drankje gekocht. In de 4° maar liefst 3 en bij de aankomst opnieuw 2. Door de warmte was het warm en lastig. Maar het gevoel was terug beter dan in het begin van de week.

2 opmerkingen:

  1. Lekker druk ten huize van... en nog knap gelopen ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. amai goe bezig, een weekske van 100km, je bent helemaal terug man!

    BeantwoordenVerwijderen