maandag, juli 12, 2010

Kilometerteller

De vorige week stond mijn teller op het ronde getal 0. Rusten is af en toe ook eens nodig. Toch waren het slapeloze nachten. Het was immers de laatste week voor onze eerste 6 uren loop in Aalter.

's Morgens om 7 uur vlogen we er in. Koffie en hekkens zetten, mat leggen, diepvries bij de bevoorrading om ook in extreme warmte frisse dranken te hebben, kegeltjes, linten, sponsen, computers enz enz. Voor we het wisten was het 10 uur. Een mooie groep van 58 lopers verzamelde aan de start.

Na enkele rondes werd een eerste kopgroep gevormd met Walter Bouwen, Wouter Verheyen, Paul Van Hiel, Patrick Vandebeek, Dirk Depooter en Kurt Bomeré.

De groep werd uitgedund. Eerst tot een trio en toen nam Patrick de leiding. Het derde uur kwam een ontketende Philip Verdonck opzetten en nam vanuit de achtergrond de leiding over. Plots moest hij een pauze inlassen en zou uiteindelijk 8° worden. Patrick liep opnieuw aan de leiding, maar door een bloedneus kwam ook hier een einde aan. Hij zou beslag leggen op de 5° plaats. Ondertussen was het Dirk Depooter die zijn moment gekomen zag. Kurt Bomeré bleef voor eigen publiek steeds op de 2° plaats lopen. Al die tijd bekeek Lucien Taelman dit voorhoede gevecht van op afstand. Na het eerste uur op de 12° plaats, maar met al zijn ervaring wist hij de hitte en de duur zeer goed in te schatten. Hij schoof langzaam maar zeker door naar de top. En in het laatste wedstrijduur nam hij de leiding over.

De top 3 leek vast te liggen. Met op 1 Lucien, 2 Dirk en de plaatselijke Kurt Bomeré op 3. Zo gingen ze ook een laatste (of deel van) ronde in. Op de vierde plaats liep de 27 jaar jonge Wouter Decock. Als hij hoorde dat er nog slechts een 7-tal minuten resten zette hij nog alles op alles. Kwam in de voetsporen van Lucien (wel op 1 ronde achterstand). Lucien dacht dat zijn eerste plaats nog in gedrang kwam en versnelde nog. Wouter perste er alles uit en probeerde het laatste gaatje op Lucien te dichten.

En de beloning volgde. In de laatste minuten van onze eerste editie wijzigde het podium nog. Wouter kwam op de bronzen plek, Kurt moest tevreden zijn met de 4° plaats.

Ondertussen was bij de dames Els Annegarn als eerste gestart. Heidi Jansens oorspronkelijk gedubbeld door Els vocht terug en kon de eerste plaats over nemen. Ook Veerle Beernaert presteerde prachtig in haar eerste 6 uren loop en kwam nog zeer dicht opzetten bij Els, maar moest toch tevreden zijn met een 3° plaats.

Ook de andere deelnemers presteerden prachtig. 7 deelnemers kwamen boven de 70K uit. En het aantal vroegtijdige stoppers was enorm beperkt. En dit ondanks de hitte.

Het was tof ook enkele bloggers te mogen verwelkomen onder de deelnemers. En al even tof dat nog verschillende andere bloggers langs kwamen om onze eerste editie vanop de zijlijn te aanschouwen.

8 opmerkingen:

 1. Bij deze nog eens een dikke proficiat met de organisatie van de eerste 6 uur van Aalter. Jullie werk was af. Hopelijk komt er een volgende editie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie wedstrijd geweest heb ik begrepen!Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. enkel tevreden mensen gezien. proficiat joerie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de eerste geslaagde editie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. inderdaad proficiat Joeri, 't was perfect in orde ... volgende editie ben ik er opnieuw bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat Joeri, Erik en al je medewerkers!
  't Was subliem! Het werk van vele dagen voorbereiding heeft geloond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb nen aangename dag beleefd. Je hebt heel wat werk verzet en het was dan ook in orde!! Ook je zonen hebben schitterend werk geleverd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joeri dit is mijn blog je moet maar eens kijken je komt er ook enkele keren in voor
  kan je mij eens die namen doorgeven waar we daar in Assenede over gepalaverd hebben?
  http://ronking.skynetblogs.be/

  BeantwoordenVerwijderen