dinsdag, juli 06, 2010

Door de drukte met de 6 uur van Aalter is het op deze blog behoorlijk rustig geworden. De laatste 2 weken was de belangstelling voor onze 6 uur groot. Met 57 voorinschrijvingen zijn we dan ook heel tevreden. Momenteel zijn de annulaties en laattijdige inschrijvingen in evenwicht zodat de teller nog steeds op 57 staat. En nu beginnen de zenuwen te komen, want de dag zelf moet nu ook nog goed verlopen. Dit is nog belangrijker dan het aantal voorinschrijvingen, om nadien van een geslaagde editie te kunnen spreken.

Maar tussen al die drukte in toch tijd gevonden om een trip van iets meer dan 3 uur (of je rijdt gewoon wat sneller) te maken naar Assen. En na een marathon 2 en 4 weken terug, was het dit weekend tijd voor mijn eerste ultra sedert Gistel vorig jaar. De 50 van Assen.

In Steenbergen had een deelnemer mij reeds gezegd dat hij niet naar onze 6 uur zou komen omdat het de week er voor Assen was. En dat die bos en zandpaden gedurende 50K iets meer recuperatie vergden dan een week. Mooie loop zou het daar zijn. En inderdaad een mooi rondje van 5K. De atletiekpiste en dan het bos in (leker schaduw op een bloedhete dag). De ondergrond was inderdaad verzand en liep zeer zwaar. Er was ook nogal wat bochten werk. Zoals aangekondigd op de 5K 2x water en een derde verzorgpost met water, cola, thee, bouillion, banaan, sinaas, enz. Ook de sponsen waren in trek met dit weer. Eerste ronde 31m. En ook de 3 volgende rondjes liepen perfect in het zelfde tempo 1h2, 1h33 en 2h04. Op het einde van ronde 2 was ik bij Rose-Mie gekomen. De 2° van de 6 uur van Den Haag. 2 weken na haar eerste ultra, liep ze al haar tweede te trippelen (zij die haar stijl kennen, weten perfect wat ik bedoel). We bleven samen tot ze een sanitaire stop nodig had. Ik ging door en probeerde het tempo vast te houden. Dit ging reeds een stuk beter dan de vorige marathons. Maar net voor het marathonpunt was het op. Ik kijk ongeveer 200m voorbij het 42K punt volgens de organisatie naar mijn tijd en die was 4h26. Tov 4h41 en 4h48 de vorige weken, en met nog 8K te gaan, prima. Maar die laatste 8K waren er met de huidige conditie eigenlijk nog te veel aan. We beten door. "Nie pleujen" staat er op de Gentse tramkoarte. En dat deden we ook niet. Bruto eindtijd werd 5h20m en een 50-tal seconden. En na de aankomst heb ik een keer of 10, 2 kletsnatte sponsen over mijn hoofd uitgewrongen. Klets nat, volledig doorweekt, tot de kousen en schoenen toe. Maar deugd dat dat deed zeg.

En zo hebben we er weer een mooie ultra bij.

4 opmerkingen:

 1. Veel succes met jullie 6 uurs in Aalter. Voor mij is een HM op 11 nov.genoeg.Ik zie er wel naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes op zondag en maak er een mooie dag van, wie weet ben ik er volgend jaar bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en warm was het inderdaad.
  Helaas moesten ik zelf en Mo naar huis voor de nachtdienst die avond e nacht en daarom niet te lang blijven kletsen.
  11 julie behalve Nedernad voetbal!, ook nog eens op vakantie in een super het land.
  Vel sucses en plezier met de ultra.
  Groet Rinus,.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. knappe prestatie om zo ver te lopen, chapeau, ik zou het niet zien zitten.
  Veel succes zondag op je 6 uur, maar dat wordt een succes man ;)

  BeantwoordenVerwijderen