woensdag, mei 14, 2008

Wedstrijdoordeel Stadsloop Gent

De stadsloop van Gent was de 27° loop van 2008. Goe bezig zou een eerste reactie kunnen zijn. Misschien een beetje te veel, na ff nadenken. Maar hier komt dan ook oordeel 27...

Prijs 0/5: 14€ was het inschrijvingsgeld de dag zelf. (Je kon ook vooraf aan 11€ inschrijven, en lezers van De Gentenaar konden de dag zelf aan 12€). Voor slechts 10km gewoonweg VEEL TE duur.
Sfeer 2/5: Dit was DE ontgoocheling. Vrij veel volk bij start en aankomst, en ook langs het parcours. Maar hadden die mensen een gezamelijke zonneslag? Uitgezonderd eentje dat plots een broer, collega of man zag, hoorde je niemand. Geen applausje, geen bravo's, geen gezang. Was er iemand begraven? Wel een muziekgroepje langs parcours.
Parcours 4/5: Een stadsparcours heeft steeds ietsje extra. Sint-Pieters-plein, de Zuid, St-Jacobs, Stadhuis, Belfort, St-Michiels, ... Maar wel veel kasseien, voetpadboorden en paaltjes die het ietsje gevaarlijk maakten.
Bevoorrading 4/5: Door het warme weer werd een extra bevoorrading aangekondigd. Dus eentje na 4 en eentje na 8km. Het waren flesjes sportwater van AA. Bij de aankomst nog een AA-drink een 02-water en een alpro-drankje. Zeer goede bevoorrading dus.
Douche 2/5: Er werden douches voorzien in de legerbasis. 't Is te zeggen een 15 tal douchekoppen voor 5000 mannen, en nog eens een 15-tal voor de vrouwen. Gevolg een rijtje van een 30-tal naakte mannen om daarna een douche te kunnen nemen. Dan maar thuis een douchke nemen. De vrouwen waren wel tevreden.
Prijs/tombola 1/5: Ondanks de TE duure inschrijving, krijg je naast de bevoorrading als naturaprijs enkel nog een klein potje gewokte Flandria groenten (twv 1€). Wat zonder meer, extreem weinig is.

Voor een dergerlijke grote organisatie vind ik de behaalde 48% beschamend laag. Ik denk er dan ook sterk aan de geplande loop in Oostende van mijn programma te schrappen. En ook volgend jaar met dit resultaat rekening te houden.
Klik op tabel voor groter formaat:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten