maandag, oktober 18, 2010

Verslag Echternach

Zaterdag morgen 7h45 moesten we paraat zijn voor de club-bus naar Echternach. Paar minuutjes later zijn we vertrokken. Onder weg een plas- rook en/of drink-pauze. 's Middags kwamen we aan in het hotel. Inchekken en we kregen onze bestelde maaltijd. Zat ik wel schuin over de dr (Hans) in ons gezelschap zeker. En die keek mij toch wel heel bedenkelijk aan als hij mij zag strooien met zout, frietjes en mayo zag nemen. En na mijn biefstuk ook nog een gedeelte v e pasta die over was zag achter de kiezen stoppen. Een mens moet toch v d nodige energie voorzien zijn hè? Bij een koffie en een colaatje nog wat nagepraat. Om 15h30 met een vijftal een toerke gelopen. Daarin een serieuze versnelling. Douche, nr afhalen. Wat gerust (als voorbereiding op een korte nacht). Vervolgens de pasta party. Enkele café's bezocht. Optreden v Sugar Mama meegepikt. Om 1h20 in bed.

Zondag morgen banaan en 3 picolo's als ontbijt. Daarna terug wat rusten. En om 10h kamer leeg gemaakt. Om 10h50 naar de start vertrokken. Zag het niet zitten want tussen dat biefstukje en de start v d marathon zaten toch heel wat toilet bezoekjes. Maar we stonden er. Samen met Luc zou ik Yvan loodsen naar 3h56. En dit bij zijn eerste marathon.
Goed gestart namen we een groepje op sleep touw. Daarin ook Ria v KAA Gent die in Evergem als eens menig kilometers uit de wind achter mij aan holde. Halfweg 1h58m brut. Ik voelde toen al dat dit voor mij nog net iets te hoog gegrepen was. Verwittigde Luc en Yvan en zette mij in de voetsporen. Aanklampen, profiteren van afzinkjes om gaaten toe te lopen of om wat voorsprong te nemen. Goed positioneren om uit de wind te zitten. De ervaring hielp mij om toch stand te houden in de voetsporen van mijn medgezellen. Net voor kilometer 40 haalden we Hans in. Ook hij had als doel sub 4h. We riepen hem dat hij die laatste 2K met ons mee moest. Hij had immers niet die "slechte" mayo, zout en frieten achter de kiezen. Dus geen uitvlucht en volgen. In die laatste 2K nam ik opnieuw het grootste deel v h kopwerk voor mijn rekening. Luc kon hem meer bezig houden met de troepen te aanschouwen en hen aan te moedigen. En mijn best haalbare tempo, bleek net het goede te zijn voor de 2 andere. Luc zou er ons gewoon af gelopen hebben (had hij gewild). De Garmin (van Luc) was al een tijdje zonder energie (net als ik). Op 200m voor de meet zag ik Ronny en vroeg hem of we de sub 4h zouden halen. Nog 1 minuutje. Nog eens goed brullen naar Hans en Yvan. Nog wat versnellen en finishen. Voor mij werd het 4h00m15s brut. Net 3h59m47s. Ook de 3 andere doken netto onder de 4h.

Nu wat rusten en in 't weekend de vredesloop te Ieper. 7/7 vermoedelijk Bottrop.

5 opmerkingen:

 1. ge kunt misschien best een bedrijfje opstarten als professionele haas. Ge doet dat ferm goed !! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. da's al weer aardig rap zo na Eindhoven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een week na Eindhoven en opnieuw voor haas gespeeld, een halfuur sneller op de koop toe... Ge maakt er jouw specialiteit van hé om de laatste 2 km de groep op sleeptouw nemen. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha boeferke, zo fretten man :)

  weeral een marathon op uw palmares en ene onder de 4u, toch altijd mooi e!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit was in 1992 mijn eerste marathon een mooie he je hebt dat weer super gedaan

  BeantwoordenVerwijderen