zondag, oktober 16, 2022

178 IFFM pacen voor 5h

2 dagen voordien had ik tegen voetbank geschopt en teentje voelde pijnlijk en stond dik en serieus blauw. Had dit op zaterdag op FB gepost, en zat ook beetje in het kopje. Zou de pace opdracht wel lukken?

Met de trein naar Diksmuide. Traject viel goed mee, en vanaf Gent had ik al compagnie van Tom die ook de marathon ging pacen. Uitgestapt in Diksmuide en nog heel wat marathonlopers. Al vlug bleek dat de post van het teentje nogal wat lezers had gehad. Heel wat lopers vroegen naar de toestand. Op de markt van Diksmuide ook bekenden gespot en bij het afhalen van de borstnummer nog bekenden, en de vraag naar ... jawel het teentje. Balon opgepikt en naar de start om samen met Hilde de 5h te pacen. Iedereen vertrok sneller en we liepen als laatsten mee met de balon van 4h45. Een eerste loper vertraagde en Hilde en ikzelf bleven er nu bij want we liepen nog steeds mooi voor het schema van 5h. Op de bevoorrading van km 15 stapte de loper uit en wij terug naar het groepje met de balonnen voor 4h45. We zagen in de verte reeds een dame die te snel gestart was en aan het afzakken was. De 4h45 pacers kondigden aan dat onze volgende klant op komst was. Net voor we ze inhaalden ging ik even versnellen, praatje maken om de toestand in te schatten. En Hilde en ik bleven bij onze volgende klant. Voorbij half weg en nog steeds mooi voor op het schema. Deze loopster had het echter moeilijk en heel wat aanmoedigingen waren nodig om samen aan de bevoorrading op 25km te komen. Schema van 5h aanhouden was voor haar te hoog gegrepen en we lieten haar achter. De bezemwagen en rode kruiswagen hadden we zo eventjes niet meer achter ons. Enkele kilometers verder waren ze daar echter te rug, de dame was ook uitgestapt.  We haalden nog 2 gekwetste lopers bij die uitstapten. Maar ondertussen was het gat op de lopers voor ons vrij groot geworden. We liepen als laatste en mochten dus iets sneller dan het voorziene tempo jacht maken op de lopers voor ons. We kwamen bij een dame en iets later ook bij een heer. Met 4 liepen we achteraan de wedstrijd, wel nog steeds een mooi stuk voor op het 5h schema. Hilde trok de dame op sleeptouw, ik de heer. Eerst liep de dame wat voor op, na enkele keren haasje over zou uiteindelijk de heer toch net voor de dame finishen. De tijd werd 4h53, mooi voor onze 5h.

Met de trein terug van Ieper verliep iets trager. Kost behoorlijk wat tijd om terug in Aalter te geraken. Meer dan tijd om een lekker frietje te stekken. En 't heeft gesmaakt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten