zondag, november 02, 2008

Loop-criterium (1)

Vandaag 2/11 was er de eerste wedstrijd van het loopcriterium dat de landelijke gilde van Ursel elk jaar organiseert. Dit jaar wil ik eens voor 4 deelnames gaan. Want dit criterium is bij velen gekend om de mooie extra prijs die je krijgt bij 4 deelnames. Naast het mooie parcours, ook steeds veel bekenden gezien het zo dicht bij huis is. Maar deze keer waren er ook nog veel bekende bloggers. Hopelijk vergeet ik niemand. De aanwezige bloggers waren Julie de kilometervreter die na een blesure haar wederoptreden deed en Maarten als fotograaf mee had, Vincent partner van de gekwetste Chris die eveneens voor fotografe speelde, ook Martine echtgenote van Herman zorgde voor digitale plakskes, ook Bart bond de loopschoenen aan terwijl zijn Anita gekwetst de bloggers kwam aanmoedigen, ook de bende van de bosklappers was goed vertegenwoordigd met Stofke, Feestneus Nico en den Berry (facebook), en ten slotte kwam Marlon de grens over om zijn Marathon van Zeeuws-Vlaanderen te promoten. (Voor zij die volgende zaterdag niet weten waar naar toe, Marlon organiseert dan ook nog de Bodyline-loop te Terneuzen, start om 15h en manche in het SSP-criterium)

Veel volk dus. Gezien de recente problemen met de linker voet, koos ik er voor in te schrijven voor 1 ronde en slechts 5km te lopen. Ik wou het voorzichtig doen. Maar de man van Katrien zei dat we haar een beetje moesten opjagen. Ze wilde de 5K beneden de 23min lopen. Ik nam plaats een 5 tal rijen achter haar en zou wel zien als dat lukte. Kalm aan was dus uit den boze. De eerste 50 à 100m lag mijn Garmin nog niet aan. Maar daarna liepen we de eerste kilometer in 4:04. Gem 14,7 zeer knap van ons koerspaardje. Vanaf de 2° kilometer varieerde de snelheid gelukkig tussen de 12,5 en 12,9. Zo kon ik aanpikken en haar zelfs een beetje opjagen zoals haar ventje gevraagd had. In de laatste 500m moesten we de eerste dame laten voorgaan en finishten 10 sec later. Mijn tijd was 22m41s dus 13,23km/h.

Tijdens het douchen viel het volgende op. Er werd opgemerkt dat er zo veel foto's getrokken werden langs het parcours. Zelfs meer dan op de Koppenberg gisteren. Naast de blog-fotografen stond er alvast nog eentje aan de finish die genummerde kaartjes gaf. Zo zorgden de blog-fotografen zonder het te weten alweer voor een gespreks onderwerp. En ook nadien bleven heel wat bloggers hangen en werden nog verschillende gespreksonderwerpen boven gehaald. Een leuke namiddag. Voor de meeste tot 11/11 ergens tussen Deinze en Bellem. En aan de webloglopers die nog niet inschreven, je hebt nog tot donderdag. Wedden dat het opnieuw gezellig wordt.

11 opmerkingen:

  1. 't was inderdaad een leuke, gezellige middag met veel bloggers. Blij dat de voet het ook bij jou heeft uitgehouden! See you next week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons Katrien zal haar weer geamuseerd hebben! En jij hebt aan skirtchasing gedaan, deugeniet!
    Maar heel knap gelopen voor iemand die zich wou inhouden.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk dat u de marathon Zeeuws-Vlaanderen belicht in uw stukje. En ook de loop in Ursel was een prachtige, met een stuk bos en onverhard en de gemene kleine glooiing in het parcours. Waar een bezoek aan de Mama (Hertsberghe) al niet goed voor is.

    Marlon Roels
    www.marathonzvl.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't was dik in orde en vooral ook onze 2 andere bosklappers Patricia en Eddy niet vergeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je bent een krak !! zelfs in het opjagen :-) nog eens bedankt CREMKE !! xxx ps ben blij voor je dat het pootje ok is hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. bedankt voor het opjagen en het hazen echt knap van je ondanks de twijfel over je blessure ,groet Christ

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 't was weer een gezellige boel zo te lezen. Toch een mooie tijd gelopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. zeer knappe tijd gelopen ondanks de blessure! Veel plezier volgende week met je halve marathon. Ik loop die zondag erop in Kasterlee mee en twee halve marathons op een weekje zie ik nog niet zo zitten met mijn blessure ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En ondertussen is Vincent ingeschreven voor de halve. Kan Katrien zijn nummer meebrengen naar Deinze ?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hoi cremke, leuk je ontmoet te hebben en wat ervaring uit te wisselen tot dienze-aalter

    BeantwoordenVerwijderen