woensdag, april 27, 2011

Analyse 60 van Texel

Op zondag nog ruim 30 km gelopen op wandeltocht. Hierdoor was de Garmin niet volledig opgeladen voor Texel. Hierdoor geregistreerd tot 52,15km.

Rustig gestart aan een 10km/h. Zodra we in het zand kwamen zakte de snelheid een beetje. Al van bij de eerste bevoorrading nam ik uitgebreid de tijd. Direct na die eerste bevoorrading gingen we het strand op en lag de snelheid maar op een 9km/h meer. Na het strand opnieuw ruim tijd voor een bevoorrading. Dan ging het op verharde ondergrond door het frissere bos. Snelheid lag hier dan ook boven de 10km/h. Bevoorrading terug duidelijk zichtbaar in de grafiek. En eveneens duidelijk, de 4° blok is terug over het strand. Snelheid nu iets hoger dan de eerste strandstrook. Deze 2° strook was ook iets makkelijker. Vanaf nu geen vervelende strandstroken meer. Wel nog af en toe lastige klimmetjes. Duidelijk te zien dat op elke bevoorrading duidelijk de tijd genomen wordt. Tussen de bevoorradingen ligt de snelheid meestal om en bij de 10km/h. Na de bevoorrading op 20km van de finish kom ik echter bij iemand die ik reeds een hele tijd in het vizier had en maar langzaam op dichter kwam. Na de bevoorrading haakte ik mijn karretje aan. Maar dit was blijkbaar voor haar het moment om een versnelling hoger te schakelen. Snelheid schommelde nu tussen 10,9 en 10,7. We zagen samen het marathon bordje (Garmin 42,68km 4h24m55s). Na 4km bedankte ik haar en zocht opnieuw mijn eigen tempo. Maar ik had duidelijk op mijn adem getrapt. Toch blijft de snelheid mooi boven de 10km/h. Garmin registreert tot 52,15km 5h22m42s. Echter was volgens Garmin reeds meer dan 52km voorbij toen ik plots bij het bord nog 10km kwam. En toen brak de veer. Foutje gemaakt door een iets snellere dame te willen volgen. En dit moest ik nu bekopen. Door het uitvallen van de Garmin is de terugval moeilijk in te schatten. Maar als voorlaatste bevoorrading op 10km stond ging deze laatste 10 in 1h04. 9,3km/h Dan vind ik dat ik nog behoorlijk goed op de tandjes beet.

Lessons learned. Blijven eigen tempo lopen, en zeker geen "poepkes" volgen.

6 opmerkingen:

  1. Leuk je weer even ontmoet te hebben. Na de start was je snel uit mijn beeld verdwenen. Mooi resultaat van een (voor mij) pittige toer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Poepkes volgen is gevaarlijk hé Joerie.Op ultra's nooit versnellen;zie wat ik tegenkwam in de laatste 20 min van de 6 uur van Stein!Maar toch een indrukwekkende prestatie van je!Ik ben jaloers want mijn kwetsuur wil maar niet genezen.Vandaag liep ik 6 km met moeite!
    Johanbeton

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its
    really really nice piece of writing on building up new
    weblog.

    Here is my web blog; bakersfieldbug.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I could not resist commenting. Well written!

    Here is my website - netfriendz.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thanks for every other informative website. Where else may just I
    am getting that type of info written in such a perfect method?
    I have a project that I am just now operating on, and I have
    been at the look out for such information.

    my webpage; xbox For free

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Great site. Lots of helpful info here. I'm sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you in your sweat!

    Review my website ... mondaymorningse1t.xitti.com
    my web site - www.kasok.com

    BeantwoordenVerwijderen