zondag, september 28, 2008

Proficiat Luc

Ondertussen zal het wel al geweten zijn, maar Luc Dejaeger van de Krekenlopers is 1° Belg en 29° in totaal geworden in de Spartathlon. Een dikke proficiat.
Je kon reeds lezen dat we in St-Laureins actief waren (tegelijk met Luc in Griekenland). Maar zaterag waren we ook nog eens tegelijk actief. Dit maal in Axel. De 2° manche van het SSP (stichting sport promotie Zeeuwsvlaanderen) criterium stond daar op het programma. Ik start helemaal achteraan met de vader van een andere deelnemer van de Spartathlon. Zelf reeds meermaals uitgelopen, trainingsschema aan Luc bezorgt en na klierkoorts nu tijdelijk voor het kortere werk gekozen. Maar zijn zoon is online niet meer te volgen en op zijn GSM niet bereikbaar. Verhalen over in het donker over bergen klauteren, vermoeidheid, donkere parcours enz enz. Na een goeie 2 kilometers melde hij dat het echter te vlug ging en liet ons gaan. Ik versnelde en kwam bij een dame uit Stekene die de 5km liep. Beetje later terug de inhaalrace verder gezet en kwam zo reeds bij een duo uit Stekene met ook de 2° dame. Opnieuw wat later kwam ik bij de eerste dame, en de man uit Oostakker die ook in de IFF marathon geruime tijd een looppartner was. Doelstelling was toen nog 2 lopers inhalen. Eentje was snel bijgehaald. Maar voor de 2° volgde nog een lange inhaalrace van maar liefst 3km. Dan nog een kilometertje samen gerecupereerd en nog een 700m versneld om als 15° te finishen. 13km in 1h01m58s of 12,587km/h. Geloof dat volgende week de volgende manche reeds gepland staat.
En nog speciaal voor Nico, het tempo in de laatste kilometer te St-Laureins. De sprintsnelheid liep op tot 24km/h volgens Garmin.

2 opmerkingen:

  1. Mooie tijd gelopen, proficiat. Spijtig genoeg heb ik je niet meer gezien. Even met het vrouwtje gaan winkelen en daarna nog een donkere Westmalle gedronken op het terras aan de kantine, tijdens de tombola. Leuke wedstrijd in een mooie omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de spartathlon, da's toch wel een klasse apart hoor. Maar jij hebt het ook wel super gedaan daar in Axel. Proficiat!!

    BeantwoordenVerwijderen