vrijdag, maart 14, 2008

Gelukkig als klein kind

Woensdag was het dan zo ver. Opnieuw hernemen met een rustige duurloop van 10,7km. In Oostende-Brugge voelde ik reeds bij het opwarmen nog de knie. Woensdag werd ik na een km of 2 dan ook gelukkig als een klein kind. De knie was genezen. En hoe verder we kwamen, hoe meer ik aan die marathon van Antwerpen van 20/4 dacht en fantaseerde. Maar na een km of 6 begon ik toch opnieuw de knie voelen. Zeer rustig uitgelopen (GHS 146), maar opnieuw dat twijfel gevoel. Van woensdagavond tem vrijdag-avond twijfel gevoelens.

Vrijdagavond toch nog eens geprobeert. 9,95km rustige duurloop (GHS139). Gem snelheid 9,38 en daarmee de rustigste van het jaar. En toch vrij veel in Z2 tem Z4. De conditie heeft duidelijk onder de rust geleden. MAAR van bij het begin een zalig gevoel. Gelukkig als een klein kind. Vrij mooi weer, weinig wind, zalig joggingsweer. En belangrijkste van allemaal geen knie problemen. Laatste stuk nog speciaal eens doorgelopen en 't voelt allemaal ok. Opnieuw hoop. We kijken nu uit naar zondag waar we naar Sluis gaan voor de Zwinstedeloop, een halve marathon.

Op 25/2 laatste lange training. Gevolgd door een week rust. Op 2/3 serieus in 't rood voor de 10 mijl Oostende-Brugge. Maandag losgelopen, maar gezien knieproblemen vroegtijdig gestopt en dr's bezoek. Gevolgd door nog eens 8d rust. Dan de groepsduurloop (zeer veel Z2). En vandaag nog eens 2d later opnieuw een duurloop. Lijkt klein beetje beter op de grafiek, maar de gem snelheid was veel lager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten