zondag, juli 13, 2008

La Panoramique

Op zondag 13/7 stond de 8° editie van "La Panoramique" op de agenda. Een vrij grote jogging op de Catsberg, grondgebied Berthen. Juist naast Godewaersvelde. Ligt dus in Frans Vlaanderen. Vrij grote jogging, want 589 ingeschreven lopers. Voor 6,5€ vooraf, of 8,5 de dag zelf kon je er bij zijn.
En dat het op de Catsberg was wisten we meteen. 1 kilometer steil dalen. Vanaf kilometer 2 tem 4 nog steeds dalen maar af en toe al eens een knikje terug naar boven er tussen. Zeg maar "voorproefjes". Van kilometer 4 tot 5 al een serieuze beklimming die goed merkbaar is aan het tempoverloop. Van 6 tem 9 bleef het afwisselend bergop en bergaf. Van 9 tot 10 begon het lichtjes bergop te gaan. Vanaf kilometer 10 kwam het serieuze werk. Ondanks dat het lastiger werd kon ik het tempo toch vrij goed stand houden. En na kilometer 14 stonden we plots voor een muurke. Nu konden we niet anders dan het tempo laten zakken. Dit alles vrij mooi ge-illustreerd in het tempoverloop:

Verder was het een lovenswaardige organisatie. Langs het parcours 4 bevoorradingen met rozijnen, gedroogde abrikozen, stukjes appelsien, water en sponsen. Ook bij de aankomst, nog aangevuld met chocolade en grenadine-water. En als beloning een dry-fit T-shirt, een fles Gavroche-bier 33cl en een klein flesje Welleda Kastanje-bad. Wel geen douches, maar eenmaal verfrist werden nog yoghurtjes en pudingkjes uitgedeeld. De uitslag ging reeds uit 238° (geloof ik) in 1h12m57s wat 12,15km/h gemiddeld geeft. Wel met een GHS van 168.

2 opmerkingen:

  1. Felle klimmekes precies, toch nog een mooie gemiddelde snelheid... en wat een bevoorrading...luxe...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was precies een gastronomische jogging, met al dat eten onderweg.

    BeantwoordenVerwijderen