donderdag, april 24, 2008

Wedstrijdoordeel

Ook een grote organisatie als de Marathon van Antwerpen ontsnapt niet aan het streng maar rechtvaardig oordeel. Hoe scoort een dergerlijk grote organisatie tov de kleintjes?

Prijs 1/5: 38€. Verzachtende omstandigheid: de lange afstand. Maar dan nog is dit veel te duur in vergelijking met wat de kleine organisaties kunnen aanbieden. Gezien de grote sponsers, zou je het omgekeerde verwachten.
Sfeer 4/5: Loopevenementen in groot steden lokken ook veel supporters. Hier had ik dan ook een maximum score verwacht. Toch had ik nog net wat meer muziek en ambiance verwacht. Dus toch niet het maximum.
Parcours 4/5: Over de Meir, aankomst op een prachtige Markt, en vooral halfweg door het prachtige Middelheim (?) park. Maar net iets te veel buiten het centrum langs weinig zeggende grote wegen. Daardoor opnieuw net niet het maximum.
Bevoorrading 5/5: Na 5km enkel flesje AA-drink. Daarna om de 5km zowel flesje 500ml water en flesje 330ml AA-drink. Dit tot kilometer 40. En op kilometer 15, 25 en 35 telkens stukjes banaan met schil, maar netjes ingesneden. Meer moet dat niet zijn, een maximum score.
Douche 4/5: Oorspronkelijk waren er geen douches voorzien, pas op het laatste moment werden die geregeld. Wij hadden ondertussen een hotelkamer gehuurd om te douchen en hadden dus warm water. Hoe de douches waren bij de organisatie zelf kan ik niet zeggen. Maar ik veronderstel dat ze diet goed geregeld hebben. Ze krijgen de punten voor de warme douches.
Prijs/tombola 2/5: Wel een mooi dry-fit T-shirt en een eenvoudige medaille. Maar voor zo'n dure inschrijving, zwaar gesponserd, ... hadden we wel wat meer verwacht.

3 x 4 en zelfs een 5, dit geeft dus een goede eindscore. Maar liefst 70%, meteen goed voor een voorlopig eerste plaats.

Voor een grotere versie van de overzichtstabel, er gewoon op klikken:

1 opmerking:

  1. Na Jan Hoet over kunst, hebben wij nu een pleitbezorger over loopevenementen , heel leuk jong en ben voledig met je eens !

    BeantwoordenVerwijderen