donderdag, januari 17, 2008

Joggingclub of Atletiekclub

Heb dit vorige week geschreven en blijkbaar niet gepubliceert.

Gisteren-avond (16/1) was het de nieuwjaarsloop van Joggingclub Aalter. Goed en wel vertrokken voor de woensdagavond groepsjogging, stond in the middle of nowhere in het donker een eerste bevoorrading verstopt. Iedereen kon zich warmen aan een citroenjenever of aan een Baily's. Na een glaasje of drie trokken we verder. Groot was de verrassing als we zagen dat onze bevoorraders een binnenweg namen en opnieuw klaar stonden met een lekker drankje. Vervolgens de korte training (slechts 4,86km) afgewerkt voor het nieuwjaarsetentje. Home-made shangria van iemand die echt weet hoe het moet. En daarna koud buffet van vlees en vis. Ons buikje is weer een beetje ronder. Het doel was afvallen dit jaar, maar voorlopig gaat het de verkeerde richting uit. Bij het eten was er natuurlijk een glaasje wijn en afsluiten kon met een Irish coffee. Moet ik nog duidelijk maken dat de sfeer er goed in zat?

En dit is nu net het verschil tussen een joggingclub en een atletiekclub. Terwijl men bij een atletiekclub elke maaltijd afweegt, de koolhydraten telt enz. Geheelonthouder is, tijdig bed in moet en zijn uurtjes slaap telt. Ondertussen drinkt men in de jogginclub Leffe, citroenjenever, Shangria, ... en eet men zijn buikje vol. Kruipt te laat onder de wol, en moet er te vroeg terug uit. De ambiance is dus stukken beter bij de joggingclub, de resultaten zullen natuurlijk wel beter zijn bij de atletiekclub.

Hopelijk niet te veel echte atletiekers tegen de benen geschopt. Want wat ik nog wil zeggen... Vorig jaar naar een voordracht geweest van André Ornelis. En hoe die voor zijn sport geleeft heeft, amai. Een leven lang om 21h naar bed, geen druppel alcohol, altijd op zijn eten gelet, ... Maar zijn prestaties waren dan ook om jaloers op te zijn. Hopelijk kunnen wij op onze manier, op ons niveau ook iets realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten