vrijdag, februari 15, 2008

Water in de mond

Gisteren-avond eens niet gelopen. Niet anders dan anders, want donderdag is een klassieke rustdag. Wat wel anders was, het gaan eten. Ja, ik weet het, stom om aan dat commercieel Valentijns gedoe mee te doen. Maar het was juist opening van Salons Ter Velde. En mocht je dit weekend (of in op een andere keer dit jaar) nog een goed adresje zoeken. Dit is een echte aanrader.



Eerst een torentje van driehoekjes brioche-toast en driehoekjes foie met een balsamico hartje en uienconfituur.
Vervolgens een goed dooorsmakende gevogelteconsomé. Iets waarvan veel mensen niet beseffen als ze het voorgeschoteld krijgen hoeveel werk in liefde er in een dergerlijk kommetje lekkers kruipt. Zeg dus zeker niet soep of bouillion tegen een consomé.
Nog een voorgerechtje dan. 2 beignets van slibtong met spinazie en witte wijn saus. Was zeker lekker, maar was geen echte witte wijn saus.
Hoofdgerecht was een mooie grote kalfsmedaillon met Jack Danielssaus. Alles was ruim voorzien zodat ik hier mijn Valentijnsvriendinnetje (alweer) ter hulp moest schieten.
En dessert was een lekker (geen industrieel) ijsje met chocoladesaus, chocolademouse en javanais-taartje met frambozencoulis en beetje vanillesaus.
Natuurlijk nog een potje koffie en een Belgische whiskey (Gouden Carolus, waar ze ook het gelijknamige bier maken) gedronken. Alles inclusief de 2 apperitiefjes voor 2 personen 108€ en enkele centjes. Een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding vind ik zelf. Dus allen er heen zou ik zeggen.
Vanaf 1 maart hebben ze ook een feestzaal, voor zij die willen trouwen, of dit bvb al 25 jaar zijn, reünie's, communies, .... ge moet maar eens gaan kijken, luisteren.

1 opmerking:

  1. Ja man ! lekker !!!!!! krijg al trek ! zou het kunnen dat jij tot de "Bourgondische soort" behoord ??

    BeantwoordenVerwijderen