zaterdag, mei 10, 2008

Verslag 10 mijl van Aalter

Vandaag de 9° editie van de 10 mijl van Aalter. Zoals gewoonlijk (enkel de eerste editie had regen) was het prachtig weer. De deelnemers stroomden dan ook toe. Eerst de kidsrun van 1° tot 3° leerjaar gevolgd door het 4° tot en met 6° leerjaar. Ze werden beloond met een tip-zak snoep. Ondertussen schreven meer dan 290 (net geen 300) joggers in. Terug een 10-tal meer dan vorig jaar.

De wedstrijd zelf. Omdat sommigen met de wegomleggingen wat laat waren, werd een paar minuten extra gewacht om van start te gaan. 1, 2 of 4 rondjes van 4km. Met na iets meer dan 2km sponsen, en bij elke doorkomst aan de aankomst, na elke 4km dus, mogelijkheid tot water. Een mooi toerke. Eerst over een brug over de E40 waardoor je direct buiten Aalter centrum ter lande kwam. Daar had je al vlug een mooie afdaling, en vervolgens verder tussen de velden. Via een brede weg, die voor de helft mocht gebruikt worden en waar de auto's in omgekeerde richting werden toegelaten via een pittig brugske terug over de E40. Iets meer tussen de huizen nu, opnieuw eerst vlak, vervolgens het vals plat van de Brouwerijstraat. Via de kruisstraat terug aan de aankomst. En dit 4 keer voor de 10 mijl.

In het ruime sportcomplex is er voldoende doucheruimte, voldoende cafetaria ruimte. Prachtige locatie om dit te kunnen organiseren. De uitslagen waren zoals gewoonlijk zeer snel beschikbaar, en de tombola-uitslag werd direct na de jogging uitgehangen voor alle prijzen.

Een geslaagde editie. Op naar jubeleum-editie 10.
Zelf liep ik een rondje van 4km vooraf en de 10 mijl in 1h18m48s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten