zondag, mei 25, 2008

Wedstrijdoordeel 20Km van Brussel

Het grootste loop-evenemetn van België. En reeds 29j ervaring. Toch nog eens beoordelen.

Prijs 0/5: Het inschrijvingsbedrag is vele malen hoger dan dit van de gemiddelde jogging. Ik was ingeschreven via mijn werkgever die bij dit evenement Vredeseiland steunt. Geloof 50€ dat er betaald wordt. Schandalig duur.
Sfeer 5/5: Zeer veel volk. De sfeer die ze maakten was eerder wat lauw, maar de vele muziekgroepjes maakten dit zeker goed.
Parcours 3/5: Het parcours is zonder meer mooi. Via het Jubelpark en de Wetsstraat, langs het koninklijk paleis, justitiepaleis en Ter Kamerenbos. Echter een loper snijd de weg af voor de korste weg, en hierdoor waren er zeer veel voetpadranden, obstakels (palen, vuilbakken, ...) die het parcours te gevaarlijk maakte.
Bevoorrading 5/5: De bevoorrading is tijdens de grote organisaties altijd supper. (Vermoedelijk dankzij de sponsors) Eerste bevoorrading reeds na 3km met kleine flesjes water, ook een stand met blikjes Isostar. En bij aankomst ook flesjes spa.
Douche 0/5: Voor 25000 personen douches voorzien is geen makkie. Maar er is volgens de site zelf enkel een kleedruimte. Via vredeseilanden kon ik wel beschikken over een lauwe douche.
Prijs/tombola 2/5: Een medaille, enkele marsjes en één appelsien. Er was wel geen wachttijd.

Zoals te verwachten, kleine score voor grote organisaties (gelukkig betaald mijn werkgever of ik zou ook voor deze passen in de toekomst):

1 opmerking:

  1. Proficiat, een knappe eindtijd gelopen Cremke! Zo'n massa-evenement heeft altijd zijn voor- en nadelen he... maar 50 EUR? De inschrijvingsprijs is 15 EUR! Nu lekker nagenieten.

    BeantwoordenVerwijderen