vrijdag, augustus 04, 2006

10 km we zijn er bijna

Ochtendgewicht: 79,4kg
Tijd: 52min59
Afstand: 10.0km
GHS: 157

Het uiteindelijke doel (20km van Brussel 27/5/2007) ligt nog zo ver af, dat enkele tussenliggende doelen nodig zijn. Het eerste serieuze is 10km op 20/8 te Poeke. En daar zijn we vollop voor aan het trainen. Enkele weken geleden waren 10 rondjes of 4km ruim voldoende. Dankzij het strikt volgen van een schema liep ik vandaag voor het eerst in jaren 25 ronjes of 10km. Ik hoop de wedstrijd binnen de 50min af te ronden. Vandaag ging het nog net iets trager.

Het was dan ook een training. En ik had vooropgesteld om 8km met een HS benden de 160 te lopen. De laatste 2km zou ik er nog eens voor gaan. Gedurende 7,6km kriebelde het enorm om te versnellen. Maar meelvuldig naar mijn Polar kijken, en regelmatig eens wat inhouden hield de HS voldoende laag. De juiste betekenis van de HS en verschillende zone's moet ik nog leren. Maar tot nu toe ging ik in een training bijna altijd voluit. Volgens wat ik lees is dit niet goed en kan dit lijden tot overbelasting. Vandaar dat ik vandaag ruime tijd ingehouden liep. Hopelijk voelen we de gevolgen hiervan de volgende dagen in de positief zin dan welliswaar.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, ik nog eens. Ik heb op mijn blog een poging gedaan om uw vragen hieromtrent te beantwoorden in een aparte post op datum van vandaag. Ik ben hier zeker geen expert in, maar ik denk toch dat het een en ander duidelijk maakt. U laat het maar eens weten als u er wat aan hebt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via Caroline op jouw blog terecht gekomen. Mooie doelstelling en aan je vorderingen te zien zal dit wel lukken. Alhoewel ik de indruk heb dat je jouw duurlopen te snel loopt, veel te veel kans op blessures. Duurlopen zouden bij jou met een HS rond de 130-140 moeten liggen, waarschijnlijk zo'n 6 min of meer per kilometer. De meeste schema's spreken van trage duurlopen en tussendoor een snelle intervaltraining of een hueveloopje (of viaductloopje) wat dan weer helpt voor de kracht en de snelheid. Allicht veel succes toegewenst in Poeke, onder de 50 minuten zit er zeker in!

    BeantwoordenVerwijderen