maandag, augustus 07, 2006

Hartslag

Tijd: 18min44
Afstand: 3.6km
GHS: 151
+ 5 steigerungen

Het weekendje Blankenberge heeft tot gevolg dat er niet op de weegschaal gestaan werd. Pas deze morgen de terug tocht gemaakt. Deze avond starten de voetbal-trainingen voor mijn oudste zoon terug. En zoals vorig jaar een paar keer het geval was, werd er toen gelopen. Deze avond was er nog geen enkele andere papa die hem daar op voorzien had.

Doordat ik de zaterdagtraining al naar vrijdag verplaatste. En omdat ik gisterenavond een extra strandloop deed. Koos ik er voor om het vanavond iets kalmer te doen dan voorzien. Niet de traditionele 25min, maar de 15min die normaal op woensdag komen. Mijn grondige studie van de hartslagzones is nog niet gebeurt. Wel moet ik Caroline bedanken. Zij leerde mij reeds de Karvonenformule. Wil je er ook meer over weten http://www.panthera.be/run/ En omdat ook Dirk (http://www.bloggen.be/dirkjogt/) denkt dat ik mijn duurlopen vééééél trager moet doen, heb ik nogmaals de HS beneden de 160 gehouden. 8 ronden lang, en dan nog een sprint rondje om af te kicken. Na het uitlopen nog 5 steigerungen. En klaar was de training van vandaag.

HS naar 130 à 140? Wel Dirk ik denk dat ik dan voor snelwandelen zal moeten kiezen ipv lopen. Tijdens mijn opwarmingsronde wandel ik hoofdzakelijk, maar begin ik een heel klein beetje heel zacht te lopen. En mijn maximum HS is dan reeds 140. Toch zal ik hier nog het een en het ander van opzoeken. En in de toekomst wens ik in de juiste zone te lopen. Na de 10km van Poeke streven we naar de halve marathon op 11/11 en tijdens die voorbereiding zou dat al moeten lukken. Alvast bedankt voor jullie reactie.

1 opmerking:

  1. Wat het aantal slagen per minuut betrefd: ik denk dat het van persoon tot persoon verschilt. Voor de een is 130 laag, voor de ander al redelijk hoog. Als ik weinig geslapen heb dan is mijn hartslag terwijl ik gewoon rechtop sta al boven de 100 en gaat ie bij gewoon wandelen al naar 123. Onmogelijk voor mij dus om met een hartslag van 130 te lopen. Al denk ik wel dat het betert naarmate je conditie verbetert.

    BeantwoordenVerwijderen